/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
01 juuli
2016

Kustuta janu kookosvee ja karastusjookidega

Juuli, janune kuu... Päike, palavus, rannapäevad, spordiüritused ja aiatööd, kõik need suvised tegevused panevad varem või hiljem käe sirutama millegi karastava ja janu kustutava järele. Biomarket pistab sel kuul sulle ühte kätte tervislikud Kulau kookosveed ja teise Whole Earth'i karastavad limonaadid, mõlemad ühtviisi mahedad, valmistatud ilma kunstlike värvi-, lõhna ja maitseaineteta. 

Vesi? Kookosvesi!

Kõige loomulikum janukustutaja on muidugi vesi. Kui aga organismi vedelikukadu on intensiivse higistamise või häiritud seedimise tõttu tavapärasest suurem, tasub vee asemel kookosvee järele haarata. Nimelt taastab vesi küll vedelikupuuduse, kuid kookosvesi , see looduslikult isotooniline madala kalorsusega  jook, annab organismile tagasi ka vajalikud mineraalid nagu kaalium ja magneesium. Just seepärast pälvib kookosvesi üle maailma aina rohkem tähelepanu ka sportlaste seas, kes eelistavad üha enam kookosvett erinevatele spordijookidele.

Millisest kraanist kookosvesi tuleb?

Oleks kookospähklil kraan, saaks kasulikku kookosvett niisama lihtsalt klaasi lasta. Paraku peab selle hankimiseks siiski veidi vaeva nägema. Nimelt saab kookosvett ainult noorte, umbes 7 kuud kasvanud kookospähklite geelitaolisest viljalihast, sellestsamast, millest pähkli küpsedes juba meile tuttav valge kookoskiht tekib. Noor roheline kookospähkel võib sisaldada kuni 800ml kookosvett.

Biomarketis saadaolev Kulau kookosvesi valmib Tais Chanthaburis väikestes ökofarmides. Palmipuud kasvavad koos teiste taimedega just nagu looduslikus keskkonnas ning neid ei mürgitata ega väetata kunstlikult. Ainsa väetisena kasutatakse kookospalmi enda lehti. Kui kookospähklid on parasjagu küpsed, korjatakse need, avatakse pähklid ning eemaldatakse neist ettevaatlikult kookosvesi, et seda siis vaid mõned sekundid 104 kraadi juures kuumutada. Minimaalne töötlemine aitab säilitada vees kookose eheda maitse ja kõik väärtuslikud toitained. Kookosveed ei sisalda mingeid sünteetilisi lisaaineid ehk need on 100% looduslikud.

Kellele ja milleks? 

Kes puhta kookosvee omapäraselt soolaka ja õrnalt magusa maitsega juba harjunud on, naudib seda niisama janu korral, kas siis pikema matka või autosõidu ajal, kostuseks spordirajal või karastuseks kuumal rannapäeval. Terviseteadlikumad varuvad aga kookosvett koju ka puhuks, kui saunatamisega hoogu satutud, lõbusa õhtuga liialdatud või kõhuviirus rünnanud. Neil puhkudel aitab kookosvesi kiirelt taastada organismi kokkukuivanud vedelikuvarud ning ühes sellega taastub ka reipam enesetunne.


Biomarketist saad juulis soodsamalt: 

Puhas kookosvesi – looduslik isotooniline jook noortest kookospähklitest. Hoia liitrine pakk varuks külmkapis ning kalla endale janu korral kena klaasike.
Hind juulis -15% 4.38 EUR 1L (tavahind 5.15)

Kookosvesi Relax – leedriekstraktidega ja laimimahlaga täiustatud kookosvesi. Suurepärane kooslus, mis aitab lõõgastuda. Magustamiseks on lisatud pisut agaavimahla. Viska käepärane väikepakk käekotti või spordivarustuse sekka ja naudi, kui pinged üle pea kipuvad kasvama.
Hind juulis -25% 1.95 EUR (tavahind 2.60)

Limonaadi ikka ka! 

Aastal 1967, kui Briti saared ja kogu maailm nende ümber biitlite rütmis põlvi nõksutasid, avasid vennad Craig ja Gregory Sams Londonis esimese orgaanilise ja makrobiootilise taimetoidurestorani nimega Seeds. Oleks võinud ju minna naa, aga läks ikkagi nii, et restoran võeti omaks ja nõuti enamatki. Nii lõid vennad ka kaubamärgi Whole Earth, mis hakkas pakkuma puhtaid ja mahedaid toiduaineid sellisena nagu emake Looduski neid oma köögis valmistanud oleks – vaid parimad naturaalsed koostisosad, ei midagi üleliigset. Peatselt lisandusid Whole Earth'i sarja ka karastusjoogid, mis vabad kunstlikest värvi- ja maitseainetest ning sobilikud ka veganitele ja vegetariaanidele. Nüüd on Whole Earth'i karastusjoogid esindatud ka Biomarketi joogiriiulil, kust juulikuus saad neid korvi panna 15% soodsamalt. 



Meie valikust leiad leedriõie, apelsini-sidruni-, ingveri-, jõhvika- ja koola-maitselise karastusjoogi ning klassikalise limonaadi juulikuise soodushinnaga 1.28 EUR (+pant 0.10), (tavahind 1.50 + pant)

Pane tähele, et kui oled Biomarketi püsiklient, lisandub kampaaniasoodustusele  ka püsikliendisoodustus!
Fotod: tootjad, Biomarket
Vaata siit ka Biomarketi teisi sooduspakkumisi!
LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid