/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
01 detsember
2018

Võta talvel hoogu maha.  8 nippi, kuidas talvel tuju tõsta. 

Talv on maagiline aeg - puud on härmas, jõulutuled säravad ja piparkoogilõhna on igal pool. Mõnikord aga tunduvad külmad ja pimedad päevad pigem väsitavad, kui inspireerivad. Seega aasta kõige pimedamal ajal on eriti oluline enda eest hoolitseda, võttes endale lõõgastumiseks ja puhkamiseks aega, et kosutada end nii vaimselt kui ka füüsiliselt.   
Lühikeseks jäänud päevad pole mitte looduse kättemaks, vaid kaval trikk selleks, et tõmbaksid elutempole tibake pidurid peale ja koguksid uut energiat, et vastu minna tärkavale kevadele.  

Tänapäeval on meie eluviis viinud meid nii mõnedki sammud looduse tarkusest eemale. Paljud kerivad hilja õhtul voodis olles helesinist ekraani, lugedes sealt päevauudiseid, emaile või sotsiaalmeediat. See kaval sinine ja ere valgus, mis ekraanidelt paistab, on meie tervise vastu kurjem, kui me arvatagi oskame. 

Talvine väsimus ja tujulangus on praegusel ajal nii tavaline, et sellel on isegi juba oma nimi- SAD ( Seasonal Affective Disorder).  Juba nimigi tundub kurb, eks.
  
Kuidas tunda SADi ära? 
  • Suurenenud magusa- ja süsivesikuvajadus. 
  • Suurenenud magamisevajadus
  • Üldine väsimus
  • Kaalutõus
  • Tahtmine sotsiaalselt eemalduda
Siin on sulle häid nippe, kuidas pimedast talvest tingitud väsimusest võitu saada.

1. Hinga värsket õhku ja liiguta ennast.
Enda aktiivselt liigutamine paneb vere kiiremini käima ja hapnik jõuab su kehas igale poole, mis omakorda soojendab sind nende külmade kuude jooksul korralikult.  Värske õhk mõjub imeliselt ja kosutavalt, aga kindlasti pane ka ilmale vastavalt riidesse.  Ka kerge treening jalutuskäigu asemel on hea mõte, sest kehas olev dopamiini ehk õnnehormoonitase  suureneb pärast treeningut tunduvalt.  Kui ilm on halb, mine kasvõi sõpradega toredale kinoõhtule.

2. Maga rohkem ja tekita endale unerežiim 
Kuigi pimedatel hommikutel on tahtmine äratuskell kinni panna ja edasi magada, siis targem oleks ennast igapäevaselt samal ajal üles ajada.  Säti lihtsalt magamamineku aeg varasemaks, et tekitada endale juurde unetunde.  Reglaarne unerütm aitab kehal ja meelel külma ja pimeda aastaajaga paremini kohaneda ning tuju on ka märgatavalt parem. 
Heale unele aitab ka kaasa Pukka Night Time kompleks, mis sisaldab rahustavat ashwagandha juurt. 

3. Veeda aega oma lähedastega 
Veetke rohkem aega oma lähedaste ja sõpradega ning rääkige neile julgelt kõigest, mis hinge vaevab. Naerge, mängige lõbusaid mänge, rääkige juttu. Kui ümbritsed ennast postitiivsete inimestega, muutub ka teie enda tuju hoopis paremaks.

4. Korrasta oma toidulauda
Lisaks sellele, et süüa võimalikult mitmekesiselt ja tasakaalustatult, et keha kõige vajalikuga varustada, võiks talveperioodil üle vaadata ka oma suhkrutarbimise. Oh ma tean, see on ju paganama raske, kui igal pool ilutsevad krõbedad piparkoogid. Liigne suhkrutarbimine võib avaldada negatiivset mõju meeleolule, energiatasemele  ja immuunsusele. Vähenda oma suhkrutarbimist või asenda see mõne loodusliku magustajaga, näiteks stevia, mis annab toidule magusa maitse. Uuringud on näidanud, et suhkur on tugevasti seoses meeleoluhäirete ja isegi depressiooniga. 

5. Vajadusel kasuta abiks vitamiine ja toidulisandeid 
Kui teie toidulaud pole nii tasakaalus, kui võiks, siis kaaluge ka vajadusel toidulisandite võtmist. India ajakirjas Psychiatry avaldatud uurimused näitavad, et toidulisandite/vitamiinide tarvitamine ei aita tõsta vaid meeleolu,  vaid mõjutab ka üldist vaimset tervist ja mõnel juhul võib aidata isegi leevendada depressiooni. Selles uuringus leiti, et psüühikahäiretega patsientidel olid defitsiidis oomega-3 rasvhapped, B-vitamiinid, mineraalid ja aminohapped. 
Mõnusa valiku hea hinnaga toidulisandeid leiad SIIT.

6. Rahu
Kui tunned end stressis ja elustiili muutused ei anna tulemusi, siis võid proovida joogat, mis rahustab nii keha kui meelt.  Kõige mõnusam on muidugi ennast voodisse sooja teki sisse kerida ja mõnusat kuuma teed juua
Clipperil on valikus täpselt sellised teesegud, mis aitavad leida kehal ja meelel tasakaalu.  

7. Soe vann 
Üks soe vann aitab alati- ausalt! Lõdvestab keha ja kui lisada veel vannivette mõne tilga eeterlikku õli, on õhtu eriliselt mõnus. Rahustamise eesmärgil võid lisada vannivette mandariiniõli, hea une tarbeks jasmiini või ylang ylangi ja ärevuse vähendamiseks lavendlit.

Pärast vanniskäiku hellita enda keha kookose ja shea kehavõidega, mis lõhnab nagu kõige magusam Raffaello komm.

8. Märka head enda ümber ja pane see kirja 
Sageli kipume keskenduma ainult sellele, mis on negatiivne, kuid hakka märkama pisikesi asju päevast, mis naeratuse kasvõi sekundiks suule tõid. Pane need kindlasti ka õhtul kirja ja järsku hakkad märkama, et elu on tegelikult maru ilus!

Ja selleks, et mitte liigselt su pead vaevata, leiad meie kampaaniatooted ka nüüd ühe FreshGo epoest, seega ei jää sul muud üle kui klikata SIIA ja pista endale asjad korvi.  

LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid