/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
05 jaanuar
2016

Pähkline seesamiõli: väärt õli nii toidulaual kui kosmeetikas

Mahe ja pähkline seesamiseemneõli leiab peamiselt kasutust aasiapärastes retseptides, kuid lisab väärtust ja meeldivat maitset ka lihtsale püreesupile ning loomulikult värskele salatile. Toiduvalmistamise kõrval on seesamiõli väärt kosmeetikum, muutes naha elastseks ja säravaks. Jaanuaris saad ammutada kasulikke rasvhappeid Emile Noeli seesamiseemneõlist 25% soodsamalt. 
Seesamiseemnetest (all fotol) külmpressitud aromaatset ning kergelt pähklise ja magusa maitsega seesamiõli kasutatakse palju aasiapärastes ja traditsioonilise India meditsiini ajurveda retseptides, salatikastmete valmistamiseks ning söögivalmistamise lõpus toidule lisamiseks, näiteks püreesuppidele ja muudele köögiviljatoitudele niristamiseks. Tänu rohkele antioksüdantide sisaldusele säilib seesamiseemneõli hästi ning sobib ka mõõdukaks kuumutamiseks.


See õli tasub menüüsse lisada, kui on soov ennetada südame-veresoonkonna haigusi ning vähendada nn halva kolesterooli taset kehas. Seesamiõli sisaldab rikkalikult haruldasi looduslikke antioksüdante sesamiini ja sesamoliini, samuti suurepärases tasakaalus oomega-6- ja oomega-9-rasvhappeid. Ka õlis sisalduv letsitiin aitab ennetada kolesterooli ja küllastunud rasvade kogunemist arterites.

Toiduvalmistamise kõrval on seesamiõli hinnatud ka kosmeetikas keha- ja massaažiõlina ning eriti nende jaoks, kelle nahk on tundlik. Õlis leiduvad tasakaalustavad ühendid reguleerivad naha rasutootmist, see aitab ennetada vistrike teket ning leevendada nii väga rasuse kui kuiva naha seisundit. Seesamiõli muudab naha elastsemaks ning aitab aeglustada naha vananemise protsessi. 

Õlis sisalduv kasulik asendamatu oomega-6-rasvhape
tagab naha tervise ning paneb selle särama. India traditsioonilisest meditsiinist ajurvedast on teada ka nipp seesamiõliga keha puhastamiseks. Selleks määritakse seesamiõli nahale enne saunaminekut ning saunalaval higistades aitab õli eemaldada naha kaudu jääkaineid.

Kasuta võimalust ning ammuta seesamiõlist väärtuslikke rasvhappeid jaanuaris 25% soodsamalt! Emile Noeli esimese külmpressi seesamiseemneõli hind jaanuaris 6.49 EUR / 500 ml (tavahind 8.65 EUR).

Jaanuaris saad 25% soodsamalt maiustada ka seesamiseemnetest valmistatud halvaaga. Allose halvaa on kõrge toiteväärtusega külluslik maiuspala röstitud ja jahvatatud seesamiseemnetest ja mahedast meest. Ja midagi muud see pähklise maitsega maius ei sisaldagi!

Või õigupoolest sisaldab küll – rikkalikult valku, kiudaineid ning oomega-6- ja oomega-9-rasvhappeid. Seesamiseemned sisaldavad ka rohkesti B-grupi vitamiine ning mineraalainetest mangaani, magneesiumit, kaltsiumit, rauda ja tsinki. Maiusta halvaaga niisama ehk puhtal kujul või tükelda seda jogurti, piima või koore sisse. Halvaa sobib hästi ka magustoitudesse, näiteks koduse jäätise valmistamiseks ning küpsetistesse ja isegi värsketesse salatitesse lisamiseks.

Proovi ära! Allose halvaa hind jaanuaris 2.21 EUR / 75 g (tavahind 2.95 EUR). Vaata kõiki jaanuari sooduspakkumisi meie blogist.
Fotod: Naturata ja Allos
LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid