/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
09 detsember
2015

Uus Biomarketis: siidrid, õunaveinid, glögid ja mahlad Saksamaalt ELMi veinikeldrist

Biomarketi joogiriiuleid täiendavad nüüd Saksamaal ELMi veinikeldris valminud nii alkoholivabad kui alkoholiga joogid – siidrid, õunaveinid, jõuluhõngulised glögid, ingverisiirup ning granaatõuna ja ingveri esimese pressi täismahlad.

ELMi joogid on valminud Saksamaal Fliedenis, Hesseni liidumaal mahepõllunduslikult kasvanud viljadest ning viljad on jookideks pressitud veinikeldris kohapeal. ELMi veinikelder on tugevalt pühendunud piirkonna puuviljaaedade säilitamisele.    

Uuest sarjast leiab kaks õunasiidrit ning kolm õunaveini – valge, punase ja vahuveini. Siider ei ole traditsiooniline jook ainult Prantsusmaal. Kohalikes õunapuuaedades kasvanud viljadest valmistatud mahla fermenteerimine on vana tava poole Euroopa jaoks. ELMi veinikelder on sellele truuks jäänud ning valmistab oma siidrit ainult kohalikest mahedalt kasvanud õuntest. Selline lähenemine on säästlik ja jätkusuutlik loodusele ning annab ELMi siidritele erilise aroomi ja kergelt mõrja maitsenüansi. Nii maitsevadki siidrid just konkreetsele piirkonnale omaselt.   

ELMi vahuvein sobib hästi eriliste sündmuste tähistamiseks. Õunasiidrid maitsevad värskelt ja suviselt ning  punane õunavein on poolkuiv, kuid selles on tunda ka puuviljaseid ja vürtsikaid maitsenoote.  

Glögi ehk hõõgvein on talvel populaarne jook, milles sisalduvad vürtsid annavad mõnusalt sooja. Glögisid on ELMil kahte sorti – alkoholivaba ja alkoholiga. Kui alkoholiga glögi on valmistatud punasest veinist, siis alkoholita hõõgvein õunamahlast, mustasõstramahlast, leedrimahlast, puuviljasuhkrust ja vürtsidest. Glögi nautimiseks kuumuta seda, kuid ära lase keema.  

Alkoholivabadest jookidest pakub ELM veel 100% puhtaid ja suhkruvabasid esimese pressi täismahlu – granaatõunamahla ja ingverimahla. Mõlemad sobivad rüüpamiseks nii lahjendamata kujul kui lahjendatuna. Ingverisiirupis on ingverimahlale lisatud sidrunimahla, vett ja suhkrut. Ingverisiirupil on mitmeid kasutusvõimalusi, seda sobib lisada nii külmadele kui kuumadele jookidele, näiteks teele, samuti toitudele, näiteks kastmetele.  

Elmi sarjast leiab ka esimese pressi mahlast valmistatud õunaäädika.
Fotod: tootja
LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid