/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
14 veebruar
2014

Uus Biomarketis: salatkress ja salatsigur ehk endiivia

Meie värske kraami riiul täienes jälle paari huvitava taimega – salatkressi ja salatsiguriga. Mõlemad maitsevad head salatites ja veel mitmetes roogades.
Vürtsise, veidi pikantse sinepi- või rõikataolise maitsega salatkress sobib võileivakatteks, salatitesse ja muude toitude maitsestamiseks. 

Salatkressi kasutatakse palju rahvameditsiinis, kuna selle lehed sisaldavad rohkesti proteiini, mineraalainetest kaltsiumi-, kaaliumi-, fosfori-, joodi- ja rauaühendeid ning vitamiinidest C-vitamiini, karotiini, B1-, B2-, B6- ja E-vitamiini. 

Salatkress soodustab maomahla ja sapi eritumist ning tänu eriti kõrgele C-vitamiini sisaldusele aitab leevendada väsimust.

Erakordselt huvitav taim on ka salatsigur ehk endiivia. See eriti Belgias armastatud taim maitseb mõrkjasmagusalt ja mahlaselt ning sobib salatitesse, suppidesse ja panniroogadesse. Salatisse lisa sigurilehtedele näiteks tomatit ja/või kurki, oliiviõli või hapukoort. 

Pannil küpseta sigurit koos singi, juustu ja koorega. Salatsigurist valmistatakse ka suppi, samuti sobib see lisandiks suupistetele.  

Endiiviat kasvatatakse pimedas, et selle lehed ei muutuks roheliseks ja seetõttu ka liiga mõruks. Salatsiguris on samuti palju seedimisele kasulikke kiudaineid, lisaks kaaliumi ning C-, A- ja B-vitamiini.

Fotod: Biomarket

LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid