/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
03 mai
2016

Uus ja eriline Biomarketis: kuivatatud vetikad, kookoskreem, mahelihast viinerid ja sardellid

Biomarketi valikusse on lisandunud ja mai esimese nädala jooksul veelgi lisandumas mitmed põnevad, maitsvad ja tervislikud uued tooted – kuivatatud merevetikad, kookoskreem ning eestimaisest mahelihast viinerid ja sardellid.
Kulau tootesarja, millest pakume juba kookosõli ja -vett ning kookosõiesuhkrut, lisandus kookoskreem. See on tõeline kingitus kookosesõpradele!

Loomupäraselt magusat ja suussulavat, intensiivse kookosemaitsega kreemi sobib määrida rasvainena saiale-leivale või kasutada toiduvalmistamisel ja küpsetamisel. Kui lisad kookoskreemile vett vahekorras 1:5, saad pähklise kookospiima. Sarnaselt kookosõliga muutub kreem vedelaks 27 kraadi juures. Säilita kreemi toatemperatuuril ning võta seda purgist alati puhta lusikaga.


Mitmekülgsete kasutusvõimalustega kookoskreemi valmistamiseks kasutatud kookospähklid on kasvanud väikestes farmides Sri Lankal ja Filipiinidel. Võie valmistatakse kohe pähklite korjamise järel nende viljalihast. Viljaliha kuivatatakse, jahvatatakse ning seejärel valmistatakse sellest püree. Kreemile ei ole lisatud kunstlikke värv- ega muid lisaaineid. Kookoskreem on gluteeni- ja laktoosivaba, see sobib hästi toortoitlaste ja veganite toidulauale.

Kulau sari täienes ka põnevate kuivatatud vetikatega. Valikus on viis maitselt ja iseloomult erinevat vetikat – nori, wakame, dulse, pruun merevetikas (sea spaghetti) ja merekapsas (sea lettuce). Sarnanevad need kõik aga selle poolest, et vetikaid sobib tarvitada nii kuivatatuna kui uuesti niisutatuna. Vedelikuga segades võib vetikate maht kasvada kuni kümme korda. Vetikad sobivad hästi salatitesse, suppidesse ja määrete koostisesse. Näiteks proovi norisalatit tšilli, küüslaugu ja agaavisiirupiga –  see valmib kiirelt ja maitseb eriliselt!


Kulau kuivatatud vetikad on kasvanud väikeses perefarmis Hispaanias Galicia rannikul. Need on korjatud käsitsi ning kuivatatud õhu käes alla 40 kraadi juures. Vetikad on priid lisaainetest ning sobivad toortoitlaste ja veganite menüüsse.

Vetikad on hinnatud igapäevane toiduaine Aasias ning tänu toitainerikkusele muutumas aina populaarsemaks ka Euroopas. Vetikad sisaldavad rikkalikult kiudaineid ja valku, vähe rasva ja on suhkruvabad. Kuid kuna vetikad sisaldavad ka palju joodi, tuleks neid tarbida siiski mõõdukalt – ühe toidukorra kohta mitte rohkem kui 5 grammi ning päevane joodikogus ei tohiks ületada 0.2 mg.

Sir Loin OÜ mahelihatoodete valikusse on lisandunud ainult eestimaisest mahelihast viinerid ja sardellid. Maitsvate, liharohkete ning säilitus- ja muude E-ainete vabade sardellide ja viinerite kohta on esimesed kliendid juba arvamust avaldanud ning kiitnud, et need olla üle aastakümnete ühed parimad viinerid.


Fotod: Biomarket, Kulau
LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid