/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
21 oktoober
2015

Uus Biomarketis: GEO idandusseemned lisavad toidulauale väärtuslikke toitaineid

Idandatud seemned sisaldavad rohkesti väärtuslikke vitamiine ja mineraalaineid, seedeensüüme ja kiudaineid. Seega sobivad idandid hästi vitamiinide ja muude oluliste toitainete puuduse ennetamiseks ajal, kui toidulaual napib värsket. Tule avasta nüüd Biomarketis uued idandusseemned Itaalias valminud sarjast GEO.

Uuest GEO idandusseemnete sarjast leiad idandamiseks chia-seemned, lambaläätse- ja linaseemned, lutserniseemned, mugullaugu- ja päevalilleseemned, mungoad, rediseseemned, ristikheina- ja rukolaseemned ning sinepiseemned. Kõik seemnepakid on varustatud eestikeelse juhendiga.

Kolm olulisimat asja idandamisel:

1.       Olulised on õiged vahendid – kasvulavad ja idanduspurgid lihtsustavad idandamist oluliselt. Biomarketist leiad BioSnacky kasvulavad ja indanduspurgid.

2.       Idandeid tuleb kindlasti loputada 2-3 korda päevas, muidu need lihtsalt kuivavad ära.

3.       Oluline on ka indandid õigel ajal ära süüa ehk mitte lasta neil üle kasvada. Vastasel juhul indandite toiteväärtus langeb ja muutub ka maitse. Idandid võiks panna karbiga külmkappi, kus need säilivad kolm päeva. Enne söömist tuleks idandid leige veega üle loputada.

Soovitusi idandamiseks:

  • Kui sa ei ole varem idandamisega tegelenud, siis alusta mungubadest, neid on kõige lihtsam idandada.
  • Kõiki seemneid on vaja enne idandamist 8-12 tundi leotada, et need ärkaksid ellu. Leotamiseks kasuta kindlasti leiget vett ja aseta seemned pimedasse kohta.
  • Lutserniseemneid idanda kindlasti kasvulaval, mitte purgis, sest nende idandid on pikad ja peenikesed ning muutuvad purgis ühtlaseks pallikeseks.

  • Aseta idandusnõu valgusküllasesse kohta, kuid hoia seda otsese päikese eest, sest päike kõrvetab idandid kergesti ära.
  • Seemned idanevad kõige paremini 18-22-kraadises ruumis.
  • Seemnesegusid idandades arvesta, et nendes ei pruugi kõik seemned idaneda samal kiirusel. Algajal idandajal tasub kindlasti alustada üksikutest seemnetest.  
  • Idandamisest saad pikemalt lugeda meie blogi varasematest postitustest, klõpsa selleks siia või siia

Allikas: Ülemiste Biomarketi klienditeenindaja Irina Turro, kes on idandamisega tegelenud juba aastaid 

Fotod:  Stocksy ja tootefotod Geo (Bavicchi)
LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid