/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
06 juuli
2021

Tervise teisipäev: sinu parim vorm

Me tavaliselt tahame enne suve saavutada enda jaoks parima vormi. Me teeme rohkem trenni ja jälgime oma toitumist. See annab meile hea enesetunde ja enesekindluse.

Aga seda head enesetunnet tahame tunda iga päev aastaringselt. Selleks, et su hea enesetunne saaks kesta terve aasta on meil sulle mõned nipid, mida igapäevaselt enda ellu lisada.

8 nippi kuidas hoida oma keha vormis iga päev

  1.  Supertoidud toetavad tervislikke eluviise. Tarbi taimset superproteiini hommikusöögi ajal. Sellisel juhul saad sa vajalikku energiat terveks päevaks ja valk hoiab sul isud kontrolli all terve päeva jooksul.
  2.  Tarbi ka päeva jooksul valku, sest sellisel juhul sööd vähem ja ei tunne nälga. Parimad taimseproteiini allikad on: herned, pähklid ja pähklivõi, kinoa, oad, kikerherned, tofu, edamame, spinat, brokkoli, kanepiseemned, seitan, taimsed joogid.
  3. Liigu mõõdukalt iga päev.
  4. Kui sulle meeldib trenni teha, siis kindlasti tarbi valku ka peale trenni, sest su keha vajab aminohappeid, et kiirendada keha taastumist.
  5. Tarbi rohkesti vedelikku. Soovitame juua ka taimeteed, mis aitab ergutada seedimist ning puhastada seeläbi organismi igapäevasest ainevahetusest tekkivatest jääkainetest.
  6. Maga piisavalt, et organism saaks taastuda.
  7. Ümbritse end inimestega, kes pakuvad sulle rõõmu ja inspiratsiooni
  8. Leia hetk iga päev, et keskenduda teadlikule hingamisele.


Hommikusöök aitab sul taastada energiavarusid


Õigesti valitud hommikusöök aitab kehal taastada uneajal kaotatud energiat. Hommikusöögist saadav energia stabiliseerib veres, lihaskoes ja maksas veresuhkrutaseme, mis aitab vältida olukorda, et maks hakkab oma varudest glükogeeni valmistama. Regulaarsel hommikust söömisel on otsene seos tervisliku kaalunumbri hoidmise ja kaalulangetamisega.

Tasakaalus hommikusöök loob eeldused tervislikeks toiduvalikuteks kogu eelseisva päeva jooksul, sest hommikueine alandab veres stresshihormooni kortisooli taset. Kortisooli tase on kõige kõrgem enne ärkamist ja püsib sellisena kuni esimese toidukorrani. Niisamuti aitab toekas hommikusöök päeva jooksul tervislikumaid toiduotsuseid teha, vähendades seeläbi ka ülekaalulisuse riski.


Puder


Puder on lihtne, kiire ja soodne kõhutäis, mis annab energiat ning jätab täiskõhutunde kauemaks. Selleks, et tõsta valgu osakaalu sinu hommikusöögis soovitame sul lisada oma pudru hulka ka taimset superproteiini.

Pudru koostisosad:

30 g     Taimne superproteiin kakao-makaga

250 g    keedetud kaerahelbeid

1/5 tl     kaneeli

200 ml  mandlijook

50 g      vaarikaid

10 g      maapähklivõid

4 g kakaonibse

banaani


Keeda kaerahelbed koos taimsejoogiga, kaneeli ja näpuotsatäie soolaga endale meeldivaks pudruks. Seejärel sega pudrule proteiinisegu, lisa peale vaarikad ja nirista peale maapähklivõi. Lisa viilutatud banaan. Kõige peale riputa kakaonibsid ning veidi veel kaneeli.

See puder on nii hõrk, et tundub pigem nagu meeli hellitav magustoit! Maapähklivõi lisab pudrule veelgi proteiini ning häid rasvu, vaarikates sisalduv C-vitamiin aitab kaerahelvestes sisalduval raual paremini imenduda. Kakaonibsid on antioksüdantiderohked ning lisavad pudrule tekstuuri.

Toiteväärtus: 443 kalorit


Smuuti


Smuuti on lihtne võimalus kiiretel hommikutel saada vajalik kogus toitaineid, et hoida sind liikumises terve päeva. Smuutid sobivad ka vahepaladeks terve päeva jooksul.

Smuuti koostisosad:

30 g     Naturya Taimne superproteiin kakao-makaga

300 ml   mandlipiima

60 g      mustsõstraid

½           banaani

60 g      suvikõrvitsat

1 sl         mandlivõid

50 g      keedetud peeti


Lisa kõik koostisosad blenderisse ning blenderda soovitud konsistensini. See smuuti teeb tuju heaks nii erksa värvi kui särtsaka maitsega! Mandivõi lisab tervislikke rasvu ning mustsõstrad C-vitamiini. Suvikõrvtits võib esialgu tunduda veider lisandus smuutile aga aitab muuta konsistentsi kreemjaks ning aitab hoida smuuti suhkrusisalduse madala, kuna seetõttu saab lisada vähem banaani. Peet parandab vastupidavust ning sisaldab palju antioksüdante.

Toiteväärtus: 395 kalorit


Janukustutuseks


Õige toitumise kõrval on niisama tähtis piisav vedelike tarbimine. Hoia alati veepudel lähedal ja tarbi vajadusel. Sest kui sul on janu, siis su kehal on juba ka vedelikupuudus. Siin on 3 põhjust, miks sa peaksid kindlasti vett tarbima:
  1. Vee tarbimine aitab sul hoida naha puhta ja säravana.
  2. Juues piisavalt vett aitad sa kehal taastada loomulikku kehas olevat vee tasakaalu, mida tavaliselt kaotad higistades, urineerides, läbi hingamisteede ja läbi seedetrakti.
  3. Vee tarbimine toetab sinu seedesüsteemi toimimist.

Soovitame tarbida ka taimeteed. Erinevad taimeteed aitavad aga ergutada seedimist ning puhastada seeläbi organismi igapäevasest ainevahetusest tekkivatest jääkainetest.


Teadlik hingamine


Leia endale vähemalt 5 minutit ja keskendu hetkeks hingamisele. Pane oma käed oma südamele ja tunne kuidas süda su käte vastu õrnalt tuksub. Kuula teda ja jätka rahulikku hingamist. Leia oma tasakaal.




Retseptid koostanud Lee Jenner. Fotod: tootjad
LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid