/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
18 mai
2022

Sinu selle suve ABC

Mida päikesepaistelisem on ilm, seda rohkem tahaksime ka väljas olla. Päikese käes olemine annab meile nii palju juurde ja toob meile ka palju kasu.  Päike on elu allikas, teeb enesetunde rõõmsaks, toetab terve olemist, parandab und, tugevdab immuunsust, turgutab ainevahetust. Ilma päikseta ei teki sinu kehas ka D- vitamiini

Aga siinjuures on oluline ka see, et liigne päike võib mõjuda meie nahale kahjulikult ja seda enam me peame naha eest hoolt kandma ja teda kaitsma. Nahk on meie suurim organ ja tema peamine ülesanne on meid kaitsta. Liigse UV-koormuse puhul läheb organismil hulk energiat enda kaitsmiseks ja kahjuga võitlemiseks. Oluline on leida tasakaal päikese käes olemise ja päikesepelguse vahel.

Et sul oleks kergem leida tasakaalu loe lähemalt Biomarketi soovitusi selleks suveks.
Peamised päikesekiirguse kahjulikud mõjud:
  1. Naha enneaegne vananemine.
  2. Päikesepõletus.
  3. Nahavähi tekkeriski suurenemine

UV-kiirgus jaguneb:
  1. UVC-kiired, mis on kõige ohtlikumad ja ei jõua tänu osoonikihile maapinnani.
  2. UVB-kiired (B nagu Burning, ingl põletus) põhjustavad naha põletust ning ulatuvad pindmistesse nahakihtidesse.
  3. UVA-kiired (A nagu Aging, ingl vananemine) läbivad pilvi ja aknaklaase ning tekitavad nahas sügavama kahjustuse.

Kuidas oma nahale kaitset anda?


Liigse UV-kiirguse vastu toodame me melaniini, mis tumeda värvuse tõttu neelab UV-kiirgust, samuti toimib see antioksüdandina. Siinjuures ongi oluline anda nahale antioksüdante, mis aitavad neutraliseerida vabu radikaale, et need ei saaks kahjustada kollageenivarusid või rikkuda rakkude DNA-d.

Suurima antioksüdantide sisaldusega on metsaannid. Seda kinnitavad ka erinevad uuringud. Näiteks on üheks antioksüdantide allikaks meil siin Eestis kasvavad mustikad. Kõige paremini saame kätte vitamiinid C, E, A ja B kui tarbime poole puu- ja köögiviljade kogusest toorelt.

Mis see SPF veel on?

SPF on süsteem, millega näidatakse ära naha kaitsevõime suurenemine UVB vastu. Naha loomulik enesekaitseaeg on tavaliselt 10-15 min, mis tuleb korrutada pakendil oleva faktoriga. Siis on teada, kui kaua ajaliselt antud faktor meie nahka kaitseb.

Kui päikesekaitsetootel on peal SPF 10, siis tuleb 15 minutit korrutada 10-ga, tulemuseks 150 minutit. Kui käid ujumas ja teed sporti, siis kindlasti arvesta sellega, et kreemitada tuleb tihedamini, sest kaitsekreem kulub ka kiiremini. Kindlasti on oluline, et arvestad ka oma nahatüübiga.


Miks sa peaksid kasutama mineraalset päikesekaitset?


Mineraalne päikesekaitse võimaldab sul nautida päikest ilma sinu tervist kahjustamata.




Päikesekaitsetooted


Dr. Hauschka päikesekosmeetika


Ilma päikeseta ei saa olla elu. Inimesed vajavad päikesevalgust, et hoida oma keha ja vaim tervena. Samas teame ka seda, et liiga palju päikest võib nahka kahjustada, mistõttu peame seda ka kaitsma. Dr. Hauschka uued päikesehooldustooted tugevdavad sinu naha võimet kaitsta end kahjulike kiirte eest ja soodustavad selle taastumist pärast päevitamist. Dr. Hauschka päikesekosmeetika pakub sulle täiuslikku kaitset, et saaksid nautida elu koos päikesega.


Dr. Hauschka toodetes saavad kokku kvaliteetsed looduslikud koostisained ja üle poole sajandi kogemust. Läbimõeldud retseptid valitud ravimtaimedest toetuvad teadmisele, et nahk on tark ja võimeline oma jõududega uuenema ja tervenema.

Dr. Hauschka looduskosmeetika kvaliteet:

  • 100 % loodus- ja/või mahekosmeetika, sertifitseeritud vastavalt NATRUE-standardile
  • ei sisalda sünteetilisi lõhna-, värv- ja säilitusaineid
  • ei sisalda mineraalõlisid, silikoone ega PEG-ühendeid
  • dermatoloogiliselt testitud
  • tooraine pärineb võimalusel sertifitseeritud mahepõllundusest, mis on biodünaamilise kvaliteediga ja toodetud õiglase kaubanduse põhimõtetest lähtuvalt.

Looduslik. Omamoodi. Tõhus.

Dr. Hauschka päikesekaitsekreem näole 

SPF 10, 40 ml



Kas soovite kerget päikesekaitsekreemi, mis toimiks ka meigi aluskreemina? Saialille, kookosõli, koldrohtu, aprikoosi ja viigikaktust sisaldav ravimtaimeviisik hoiab nahas niiskust ja õiget niiskustasakaalu ning lõhnab nagu hedonistlik puhkus mere ääres. Neile antioksüdantidele lisaks kaitsevad mineraalsed UV-filtrid nahka päikesekiirguse ja selle põhjustatud vananemise eest. Päikesekaitsekreem toetab naha loomulikku võimet kaitsta end päikesekiirte eest. Kanna nahale vastavalt vajadusele pärast päevakreemi või näoõli, et anda nahale päikesekiirte eest lisakaitse. Kerge tekstuuriga kreem imendub kiiresti ja laseb hõlpsalt ka meiki nahale kanda.


Dr. Hauschka päevitusjärgne 

kehapiim, 150 ml


Päikese käes veedetud päeva järel võib nahk päikesekaitsekosmeetika kasutamisest hoolimata olla veidi pakitsev ja üle kuumenenud ning tunduda tavalisest kuivem. Dr. Hauschka poputav ja jahutav päevitusjärgne kehapiim värskendab ja pehmendab nahka pärast päeva päikese käes ning aitab päevitusel ka kauem püsida.

Hõlpsalt imenduv ja nahal mõnus kehapiim sisaldab rahustavaid saialille- ja koldrohu-, porgandi- ja kibuvitsa- ning niiskusest pakatavaid kristall-lõunalille ja küdooniaseemnete tõmmiseid. Mandliõli, shea-või ja roosivaha hooldavad tõhusalt ja aitavad nahal niiskust hoida.

Kuidas kasutada?

Kanna päevitusjärgset kehapiima õhukese kihina nahale. Imendub kiiresti.



Dr. Hauschka päevitusjärgne näohooldus



Taastav mask


Kui su nahk vajab niisutust, siis on õige hetk teha üks taastav mask. Taastav maks rahustab, jahutab, värskendab ja niisutab päikest kuumavat nahka tänu küdoonia-, kummeli- ja koldrohutõmmistele ning jojoobi-, aprikoosi- ja nisuiduõlile.

Kuidas kasutada?

Kiskuva tunde koheseks rahustamiseks kanna nahale õhukese kihina nagu näokreemi. Vajadusel korda. Päevitusjärgseks turgutamiseks aga 20 minutiks heldelt näole ja dekolteele ning võta maha sooja niiske rätikuga.


Rahustav hoolduskuur


Peale pikka päikese käes veedetud päeva on Biomarketi valikus suurepärane öine turgutaja päikesestressis nahale: Dr. Hauscka rahustav hoolduskuur. See hoolduskuur toetab naha taastumist ja uuenemist, mis just öösel aset leiab.

Kuidas kasutada?
Vajuta 1–2 rahustava, jahutava, punetust ja ärritust vähendava, õlivaba ampulli sisu õrnalt näole, silmade ümber, huultele, kaelale ja dekolteele. Siin on toimeaineteks poolvääriskivi malahhiidi, pärli, kurgirohu ja tammekoore rütmilised tõmmised.



i+m päikesekaitsekosmeetika



i+m suvised päikesekaitsetooted annavad sulle loomulikult kauni sära ilma meigita. Loomulikult ei tohiks ükski ilurutiin olla ilma õrna puhastusvahendita: puhasta ja niisuta ning kasutad alati päikesekaitsekosmeetikat.

i+m on loodud kahe looduskosmeetikat hindava ämmaemanda, Inge ja Monika poolt 1978. aastal Berliinis. 1978. aastal loodud i+m tootesari on tänaseks kasvanud populaarseks ja teednäitavaks õiglase kaubanduse ja vegan toorainet kasutavaks sertifitseeritud ökotoodete brändiks. Tänaseni eraomanduses, mitte suuremasse ettevõtete gruppi kuuluv ettevõte pöörab suurt tähelepanu sotsiaalprojektidele arengumaades.

Biomarketi valikus on 2 i+m päikesekaitsetoodet ja 1 päevitusjärgne geel.


Päikesekaitsesprei SPF 50


Tõhus päikesekaitse pealaest jalatallani! Veekindel. Mineraalne päikesekaitsefilter. Imendub hõlpsalt, ei jäta nahale valget/hallikat kihti. E-vitamiin ja jojoobiõli ennetavad päikesekiirgusest põhjustatud enneaegse vananemise märke. Külmpressitud päevalilleõli jätab naha siidiselt pehmeks. Kõige tõhusamaks kaitseks kanna päikese käes viibides nahale korduvalt.
Enne kasutamist loksuta!


Päikesekaitsepiim SPF 30


Veekindel mineraalne päikesekaitsefilter. Imendub hõlpsalt, ei jäta nahale valget/hallikat kihti. Aaloe koos jojoobiõliga hoolitsevad naha niiskustasakaalu eest, külmpressitud päevalilleõli teeb naha siidiselt pehmeks. Kõige tõhusamaks kaitseks kanna päikese käes viibides nahale korduvalt. Väldi kokkupuuteid rõivastega, võib jätta tekstiilile jälgi.

Päevitusjärgne geel näole ja kehale, 100 ml



Päikesevannide järel nahka meeldivalt jahutava ja värskendava toimega geel aaloe ja hüaluroonhappega niisutab tõhusalt, et päevitus püsiks.





Fushi vaarikaseemneõli



Vaarikaõli peetakse looduslikuks päikesekaitsevahendiks (pakub kaitset nii UVA ja UVB kiirte vastu) ja seda kasutatakse nii lastele kui täiskasvanutele.

Vaarikaseemneõli on suurepärane antioksüdantiderohke looduslik vahend, mis sobib eriti hästi kuivale, väsinud ja vananemismärkidega nahale. See õli toetab naha loomulikku kaitsevõimet, et hoida niiskust ja et nahk püsiks pehme. Teeb jume kauniks ja säravaks.  Tänu antioksüdantsetele ehk vananemist pidurdavatele omadustele kasutatakse hinnalist vaarikaseemneõli tihti vananemisvastastes toodetes.    

Sobib kõikidele nahaseisunditele ja igale vanusele. 

Fushi vaarikaseemneõli on:
  • 100% puhas, külmpressitud ja rafineerimata.
  • Valmib väikestes kogustes ja värskest saagist.
  • Pakendatud taaskasutust võimaldavasse klaaspudelisse, millel on alumiiniumist kork.

Kuidas kasutada?

Masseeri mõned tilgad puhtale nahale.




Toidulisandid


Oleme sinu jaoks välja toonud tooted, mis aitavad sul tagada selle suve muretuma suhte päikesega.



Natures Aidi E-vitamiini õli



  • Toetab naha kena välimust.
  • Antioksüdandina töötab vananemise ilmingute vastu.
  • Päevalilleõli baasil.
  • Saad kasutada seespidiselt.
  • Võid kanda ka nahale.
  • Soovitatav annus 1ml päevas


Fushi Ilukompleks UV-kaitsega


  • Juhtivate toitumisspetsialistide poolt turu parimaks peetav toidulisand.
  • Ilukompleks on särava naha, UV-kaitse, ilusate juuste ja tugevate küünte jaoks.
  • Aitab kaitsta vananemisprotsessi eest.
  • parandab ja ühtlustab tumedaid, tuhmi ja lapilisi nahatüüpe.
  • Taastab juukseid ja küüsi.
  • Sisaldab tsinki, seleeni ja A-vitamiini naha toetamiseks
  • C-vitamiin, E- ja alfa lipoehape- toitavad ja kaitsevad naha, juuste ja küünte sügavamaid kihte.
  • Biotiin, ränidioksiid ja aminohapped- toetavad elastiini ja kollageeni tootmist.
  • Beetakaroteen- aitab tagada loodusliku UV-kaitse.




Royal Greeni Astaksantiin

  • Aitab kollageeni toota.
  • Eripäraks on see, et ta imendub täielikult ja kandub kõikidesse keharakkudesse, kuhu teised antioksüdandid ei jõua, kaitstes rakke nii seest kui väljast.
  • Üks võimsamatest looduslikest põletikuvastastest ainetest.
  • Kaitseb päikesekiirguse kahjuliku toime eest.
  • Kaitseb nahka enneaegse vananemise eest.
  • Toetab immuunsüsteemi.
  • Astaksantiin on karotenoid- tootavad päikesevalguse toimel rohelised vetikad.
  • Karotenoidid- taimset päritolu toiduainetes leiduvad värvipigmendid, mis on A-vitamiini eelühenditeks.
  • A-vitamiin aitab säilitada nooruslikku ja säravat nahka.
  • A-vitamiin aitab hoida head jumet.


Sinu selle suve ilurituaalid


Ka suvel on igapäevased ilurituaalid üliolulised, et meie nahk oleks särav ja kaunis ka peale päikese käes olemist. Siin on sulle terviklik lähenemine päevitamisperioodil.


Rituaal 1: hommikul päikese käes


Hommikul

Puhasta nägu
Toniseeri
Kasuta päikesekaitsekreemi näole ja kehale

Päeval
Kasuta oma kehal ja näol päevitusjärgset kehapiima või päevitusjärgset geeli.
Vajadusel tee endale taastav mask, mis rahustab ja niisutab nahka.
Kui lähed uuesti päikese kätte, siis kindlasti kasuta päikesekaitsekreemi.

Õhtul
Puhasta nägu
Toniseeri
Rahustav hoolduskuur



Rituaal 2: terve päev päikese käes


Hommikul
Puhasta nägu
Toniseeri
Kasuta päikesekaitsekreemi näole ja kehale

Päeval
Lisa uuesti päikesekaitsekreemi näole ja kehale.  Kui käid ujumas ja teed sporti, siis hõõru päikesekaitsekreemi nahale tihemini.

Peale lõunat
Vajadusel lisa uuesti päikesekaitsekreemi näole ja kehale.


Õhtul
Puhasta nägu
Toniseeri
Kasuta oma kehal ja näol päevitusjärgset kehapiima või päevitusjärgset geeli.
Vajadusel tee endale taastav mask, mis rahustab ja niisutab nahka.
Rahustav hoolduskuur.

LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid