/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
18 juuli
2021

Saame tuttavaks: Saaremaa Mahemuna

Telestaarid on jõudnud ka Biomarketi kauplustesse!

Meil on heameel, et õnnelike ja mahedate kanade munad Saaremaalt on jõudnud ka Biomarketi kauplustesse. Meie jaoks on väga oluline, et kanad tunneksid end hästi nendele loodud tingimustes ja kanad saaksid mahedat toitu. Kui kana saab ainult mahesööta, siis ei satu tema söögi sisse erinevaid kemikaale ja taimekaitsevahendeid. See tähendab, et mahedal munal ei ole neid jääke üldse!

Saaremaa mahemunad said tuntuks ETV saatesarjast "Tanel ja kanad".
Tanel kolis Saaremaale ja otsustas hakata pidama mahekanalat. Mahekanalasse sai võetud 1500 kana ja 15 kukke. Mahekanala on täisautomaatne. See tähendab seda, et sööt jahvatatakse ja mikserdatakse kohapeal ning antakse kanadele automatiseeritud söödaliiniga. Ka kanade joogivesi tuleb automaatselt.

Tanel on juba kogenud, et vanamoeline juhtimisstiil kanasid ei kõneta ja on otsustanud hoopiski kanadega suhelda ja neid igapäevaselt toetada. Saaremaa mahekanalas söövad kanad ainult mahesööta.

Mis tähendab mahesööt meile?
Meie jaoks tähendab see seda, et ka meieni jõuab kemikaalidevaba toid. Kui kanad saavad ainult mahesööta, siis on kindel, et nende söögi sisse ei satu erinevaid kemikaale ja taimekaitsevahendeid. Kui kanad neid sisse ei söö, siis järelikult ei saa neid kemikaale olla ka kanamunades. Ja see omakorda tähendabki, et meie saame tarbida kanamune, mis on kemikaalide- ja taimekaitsevahenditevabad. Just see ongi põhjus, miks meie oleme Biomarketisse valinud just Saaremaa mahemunad.


Vabalt peetav kana vs. puurikana
Teine väga oluline põhjus on see, et Saaremaa mahekanala elanikud ei ole puuris. Selles mahekanalas elavad vabalt peetavad kanad. Neil on ruumi rohkem, nad saavad ise suhelda kellega tahavad, nad saavad süüa mahesööta. Puurikanadel kahjuks selliseid võimalusi pole. Puurikanade puuri miinimumkõrgus tohib olla umbes 20 cm ja puure võib panna üksteise peale nii palju kui kannatab. 


Just nendel põhjustel on vabalt peetavad kanad õnnelikumad kui puurikanad ja muidugi tänu mahesöödale ka mahedada. Sellepärast on ka Saarema mahemunadel peal tempel numbriga "0", mis tähendab, et tegemist on mahemunaga, mis on pärit kanadelt, kes on vabapidamisel ja kes söövad ainult mahetoitu.


Miks need mahedad kanamunad ikkagi nii kallid on?
Milline hind on kana jaoks õiglane? Tootja peab suutma tagada oma kanadele head pidamistingimused ning looma tingimused loomuomaseks käitumiseks. Mida rohkem mõtleb tootja kanadele ja nende heaolule ning pakub neile ka vajalikud tingimused heaks eluks, seda kõrgem ka mahedate kanamunade hind. Mahekanadele mõeldud kemikaalide- ja taimekaitsevahenditevabad on kallim. Seega kui see täna tundub kallim, siis tegelikult on kõik sinu tervise heaks. Valides täna puhtama toidu valid ka tervema tuleviku!

Võimalusel tee alati valik mahekanamunade kasuks!


Blogis kasutatud kanade ja Taneli pildid pärinevad Saaremaa Mahemuna Facebooki lehelt.
LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid