/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
30 aprill
2017

Rabataimede võluvägi kutsub

Raba on ürgne ja müstiline rahupaik, kus kasvavad erilised ja nõiavägised ravimtaimed. Erilised seepärast, et raba karmides oludes suudavad ellu jääda vaid vähesed väekad. Kursusel „Rabataimede tervendav vägi” 16.–18. juunil saab raba ja tema ravimtaimedega tuttavaks lähemalt, sest kaks kogenud taimetarka – botaanik Ruth Mandera Saksamaalt ja apteeker Maret Makko Eestist kutsuvad rabasse uitama.

Kursus toimub Tartumaal, Alam-Pedja looduskaitsealal asuvas külalislahkes Palupõhja looduskoolis ning laudteel ja rabasaartel kulgeval Selli-Sillaotsa õpperajal Laeva kõrgsoos ehk rabas. Niisugust liikide eripära ja puutumatust, puhast vett ja vaikust nagu on kuni 10 000 aasta vanustel Eesti soodel, kaasa arvatud Laeva sool, pole Euroopas enam kusagil. 

Ruthi ja Mareti juhendamisel saab õppida taimedega suhtlema tõelise taimetarga kombel, kuulda sookailu ja teiste raba ravimtaimede tervendavatest omadustest, valmistada kursusel omaseks saanud metsa- või rabataimest koju kaasa tinktuuri, lihvida oma looduse vaatlemise ja tunnetamise oskusi ning kogeda, mida tähendab goetheanistlik taimevaatlus ehk taimede ja nende omaduste avastamine oma meelte ja tajude kaudu. 

Ruth Mandera oskab avada inimeste silmi ja tunnetust ravimtaimede vahetul moel märkamiseks. Botaanikuks õppis ta Goethe-nimelises ülikoolis Frankfurdis ning jätkas noore teadlasena õpinguid antroposoofilise Goetheanumi loodusteaduste sektsioonis Dornahis Šveitsis, kus tutvus goetheanistliku taimevaatluse meetodiga, millest ta kursusel räägib. Aastaid Dr. Hauschka tootjatehase WALA Heilmittel ravimtaimeaias ja taimelaboris töötanud naine on Eestis käinud kaks korda, õpetanud antroposoofilisi arste Tartus ning juhendanud koos Maret Makkoga ravimtaimekursust Lilleoru keskuse aias.  

Maret Makko on apteeker ja üks Lilleoru ravimtaimeaia perenaisi, kes tunneb rabataimi eriti hästi, sest tema lapsepõlvekodu asus raba serval. Sealt on pärit ka tema suur austus raba kui võimsa rahupaiga ja puhta vee allika vastu. Maret on öelnud: „Raba ja sealsed taimed on mulle kaitsjad ja turvalisuse pakkujad, võõrale aga ohtlikud ja vaenulikult eksitavad. Selleks, et saada rabaga sõbraks, on vaja õppida teda tundma ja austama.“ Maret jagab kursusel teadmisi ja kogemusi oma lemmiktaimedest ning õpetab tundma raba vaikust, turvalisust ja väekust.  

Kursus toimub: reede, 16. juuni õhtupoolikust kuni pühapäeva, 18. juuni pärastlõunani. 

1. juunini registreerudes on osalustasu 170 €, alates 2. juunist 200 €. Hind sisaldab juhendamist, materjale praktiliseks tööks ja tinktuuri valmistamiseks, toitlustust ja lihtsat ööbimisvõimalust.  Registreeruda saad kursuse lehel. 

LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid