/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
27 august
2021

Punaste veinide hooaeg on algamas

Sügise märgid, samuti jahedamad ja hämaramad õhtud toovad toekamad toidud ja sisukamad veinid. Jahutava iseloomuga kerged valged ja vahutavad veinid jäävad peagi  tahaplaanile ja on põhjust vaadata, et mida uut on punaste veinide riiulil. Olukorra ja toiduga sobiva punaveini valimine kipub olema valgete veinidega võrreldes veidi keerulisem. Punaste hooaja alguse puhul jagab soovitusi juunior-sommeljee Ireen Reilandt.
Foto: Unsplash

Lõuna-Prantsusmaa punastes veinides kõlavad kokku klassikalised viinamarjasordid: Cabernet Sauvignon, Grenache, Merlot ja Syrah. Rohket aroomi ja küpset ning rikkalikku maitsepaletti arvestades sobivad need veinid ulukiliha, grillitud liha, pardi või seeneroogade kõrvale. Samuti sobivad taolised pehmete tanniinidega ning hea aroomi- ja maitsetasakaaluga veinid nautimiseks toidutagi, kui soovid sisukamat veinielamust.

Peale mõningast pausi on Biomarketi riiulitele naasnud Austria pereäri mainekas biodünaamiliste veinide bränd Meinklang. Tervikliku lähenemisega ja loodusega kooskõlas kulgevat biodünaamilist põllundusmeetodit au sees pidavate tegijate veinid tunned ära lehma kujutisega etikettide järele. See on austusavaldus talus elavale mitmesajapealisele lehmakarjale. Meinklang tähendab ehedaid ja sügavaid maitseid – need veinid on valmistatud järgides loomulikku käärimisprotsessi ja jooke pole filtreeritud.

Nii Blaufränkisch kui ka viinamarjasortidest Zweigelt ja Blaufränkisch valmistatud Burgenland Red on värske ja marjase iseloomuga keskmise täidlusega veinid, mis sobivad hästi grillitud kana ja kalaga, samuti tomatit sisaldavate roogadega. Nende veinide aroom ja maitse löövad muide suurepäraselt särama kui hoiad veinipudelit enne tarbimist kuni 15 minutit külmkapis.

 Mõnikord sooviks lihtsalt klaasikese punast. Olgu siis seltskonnas või ühes hea raamatuga kamina ees istudes. Nagu nendelt Itaalia ja Prantsusmaa punaveinide etikettideltki näha, sobivad mahlaselt marjase olemuse ja pealetungimatu karakteriga joogid tarbimiseks ka toiduta. Küll aga on siin piisavalt ainest ka suupistete, suustude ja näiteks valge liha kõrvale. Vihjeks, et kellele meeldivad magusamad maitsed, võiksid vaadata Merlot' poole, sest iseenesest kuiv vein võib tänu veinimeistri stiilile tunduda meeldivalt magusapoolne. 


LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid