/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
01 aprill
2018

Miks peaksid eelistama looduslikke puhastusvahendeid?

Küllap oled märganud, kuidas tavalised kodupuhastusvahendid nahka ärritama ja kuivatama kipuvad. Oled sa aga mõelnud, millise jälje jätab nende tootmine ja tarvitamine loodusele? Tavapäraste puhastusvahendite tootmisel ja kasutamisel tekkivad jääkained kuhjuvad nii looduses kui inimorganismis, põhjustades mitut sorti kahju, ökoloogilised alternatiivid on aga 100% biolagunevad, tehes tõhusalt puhtaks Su kodu ning jättes puhtaks ka looduse.

Puhas kodu, puhas loodus

Tavalised pesu- ja puhastusvahendid sisaldavad naftakeemiast valmistatud aineid, sünteetilisi lõhna-, värv- ja säilitusaineid, sünteetilisi tensiide, fosfaate, ensüüme, kloori, optilisi värvikirgastajaid, tugevaid pleegitusaineid jne. Need biolagunevad raskesti või üldse mitte ning kogunevad veekogudesse ja pinnasesse.
Ökoloogilised puhastusvahendid on aga looduses täielikult biolagunevad, kuna nende puhastav toime on saavutatud looduses leiduvate taimede ja mineraalide vastavaid omadusi ära kasutades. Mahedates puhastusvahendites ei kasutata ensüüme, naftakeemiast valmistatud pindaktiivseid aineid, samuti sünteetilisi lõhna-, värv-, säilitus- ja pleegitusaineid, selle asemel sisaldavad need puhtaid taimseid tensiide, taimsetest õlidest valmistatud seepe, pesuaineid suhkru või kookosõli baasil, naturaalseid eeterlikke õlisid, taimset alkoholi, sidrunhapet, soodat, mineraalseid silikaate ja aluminaate ning pimsi- ja lubjakivipulbrit. Seega aitab ökoloogiliste puhastusvahendite eelistamine hoida ja säästa loodust ja vett. 

Looduslikes puhastusvahendites teevad tööd looduslikud, suhkru baasil valmistatud tensiidid. Tensiidid on pindaktiivsed ained, mis aitavad vähendada vedeliku pindpinevust ning lahustada mustust ja rasva. Vastupidiselt tavalistes puhastusvahendites kasutatavatele sünteetilistele tensiidididele nagu näiteks naatriumlaurüülsulfaat, ei ärrita ega kuivata taimset päritolu tensiidid nahka ega kutsu esile allergilisi reaktsioone.
Suhkrutensiidide kõrval on teiseks tõhusaks puhastusaineks looduslikes puhastusvahendites kookosõli alkoholisulfaat, mis aitab eemaldada rasva ja mustuse ükskõik kui karedas vees.
Väheoluline ei ole seegi, et lisaks nahasõbralikkusele on looduslikud puhastusvahendid ohutud ka keskkonnale, kuna lagunevad looduses täielikult, kahjustamata põhjavett ja ladestumata pinnasesse.
Saksa mahetootja Soneti toodetes kasutav taimne tooraine pärineb kontrollitud biodünaamilisest ja mahepõllundusest: rasvadest ja õlidest oliiviõli, rapsiõli, palmirasv, kookosrasv, võiseemnikuõli, eeterlikest õlidest lavendel, sidrunhein ja õlid metsikult kasvavatelt taimedelt.
Aprillis saad Soneti puhastusvahenditega tutvust teha 15% soodsamalt. Vaata siis oma puhastusvahendite riiul uue pilguga üle ning tee heategu nii endale, oma perele kui puhtale loodusele!  


LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid