/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
08 juuli
2022

Keskkonnateadlik piknik

Nii tore on lähedastega koos olla ja toitu nautida. Suvi annab meile võimaluse seda värskes õhus nautida. Plastikuvaba juuli annab meile võimaluse tõsta ka meie lähedaste teadlikkust plastikuvaba elu võimalikkusest. Korralda üks piknik ja näita, et see on võimalik.
Et piknik õnnestuks on meil sulle mitmeid erinevaid nippe aga kui aus olla, siis võti on ettevalmistuses. Ettevalmistus algab juba kodus planeerimisest, mida kaasa võtta, kuhu pakkida, toorainete nimekiri ja kuidas pärast kõik asjad koju tagasi tuua ja ära puhastada. Soovitame sul kõik ettevalmistused kodus ära teha ja pakendada söök ja jook korduskasutatavatesse pakenditesse, et saaksid koos teistega piknikku nautida.

Kasuta taaskasutatavaid pakendeid

Esimene samm on hakata kasutama taaskasutamiseks mõeldud võrkkotte, paberkotte, riidest kotte, silikoonist kotte, purke, karpe ja mesilasvahast riiet. Hoia alati korduskasutust võimaldav kott endaga kaasas, et saaksid alati muretult ka ootamatud poes käigud ära teha. Suuremad ostud planeeri kindlasti ette ja võta kõikidele vajalikele komponentidele pakendid kaasa. Biomarketist leiad selle toetuseks erinevaid tooteid.


Eco Warehouse korduskasutatavad tooted


Et lihtsustada toidu säilitamist, vähendada toiduraiskamist ja üleliigse prügi tekkimist, oleme sinu jaoks lisanud Biomarketi sortimenti jätkusuutliku, jäätmevaba, plastikuvaba, õiglase ja teadliku tootesarja. Need tooted on ka ideaalsed kaaslased piknikule.  Biomarketi valikust leiad 4 erinevat tootegruppi: Food Huggers, säilituskotid, kotid ja mesilasvahast riided.

Food huggers


Food Huggers aitab vähendada toidujäätmeid ja aitab vähendada ühekordselt kasutatavat plasti. Food Huggers aitab säilitada toidus 23% rohkem niiskust kui kilekotid või plastmahutid. Niiskuse toidu sees hoidmine ja bakterite eemale hoidmine aitavad pikendada toidu säilivusaega.

Food Huggers kaitseb sinu järele jäänud puu- ja juurvilju väga edukalt asendades puuduva naha või koore, mis on ära lõigatud. Erinevate puu-ja juurviljade säilivusajad on erinevad. Näiteks tsitrusviljad nagu sidrunid ja laimid võivad kesta nädalaid. Samas aga tomatid nii kaua ei säili. Samuti võib puu- ja juurviljade säilivusaeg sõltuda sellest, mis küpsusastme ajal see lahti lõigati. Kindel on see, et Food Huggers-id aitavad pikendada su puu- ja juurviljade säilitusaega ja vähendavad toidu ära viskamist.

Säilituskotid


Säilituskotid on valmistatud kõrgeima kvaliteediga silikoonist. Need on 100% BPA ja ftalaadivabad. Neid tooteid on testitud sõltumatutes laborites, et kinnitada sulle, et tegemist on tippkvaliteetse materjaliga ja vastavad kõikidele toiduohutusstandarditele. Säilituskottides ei kasutata kunagi täiteainet. Need tooted on loodud selleks, et säilitada sinu toitu võimalikult tervislikult.


Kotid


Kottide valmistamiseks on kasutatud GOTS- sertifikaadiga orgaanilist puuvilla. Materjalid on toodetud keskkonnasõbralikult ja töökeskkonnas on õiglased tingimused.


Mesilasvahast riie


Mesilasvahast riie on valmistatud GOTS-sertifikaadiga orgaanilisest puuvillast, jätkusuutlikult korjatud mesilasvahast, orgaanilisest jojobaõlist ja puuvaigust. Selline koostisosade kombinatsioon võimaldab riiet vabalt vormida. Tegemist on loodusliku antibakteriaalsete omadustega toiduümbrisega, mida saad kasutada korduvalt.

Kuidas kasutada? Kasuta oma käte soojust, et voltida mesilasvahast riie ümber toidu või kausi. Kui mesilasvahast ümbris jahtub (see juhtub sekunditega), jääb materjal hoidma oma vormi. Sa võid kasutada mesilasvahast riiet juustu, köögiviljade, leiva, puuviljade, värskete üritude ja ka küpsiste pakkimiseks. Me ei soovita seda kasutada toore liha või kala pakkimiseks.


Pane tähele! Tootesari on saadaval Biomarketi e-poes, Balti Jaama Turu Biomarketis, Rocca Al Mare Keskuse Biomarketis ja Tartu Biomarketis.

Loe Eco Warehouse-i toodete kohta lähemalt ka siit.


Osta kauplustest pakendivabalt


Tee oma ostud nii pakendivabalt kui võimalik. Selleks planeeri oma menüü ja ostud ette, siis saad kindel olla, et saad kõik vajaliku osta oma pakendisse. Ja võta igaksjuhuks mõned tühjad pakendid veel lisaks kaas, kui tekib kaupluses veel mõni hea idee, mida piknikul pakkuda.

Selleks, et aidata vähendada plastikut ja prügi oleme loonud sulle Biomarketi kauplustesse võimaluse osta toidukaupa oma pakendisse. Jätkame järjepidevalt tootevaliku laiendamist ja pakendivabade alade suurendamist kõikides Biomarketi kauplustes. Hetkel oleme juba avanud Eesti suurima kaubavalikuga pakendivaba ala Rocca Al Mare Keskuses asuvas Biomarketis. Rocca Al Mare Biomarketi valikus on täna juba üle 200 pakendivaba toote. Ja laienemine jätkub ka teistesse kauplustesse. Valikus on pakendivabad kuivaineid, seemned, pähklid, kuivatatud puuviljad, maiustused, magusained, väetoidud ja tee.

Kui pead ostma tooteid ka pakendites, siis kindlasti veendu, et prügi ei jääks metsa maha vaid jõuaks õigesse konteinerisse. Võimalusel pakenda aga need tooted kodus ümber korduskasutatavasse pakendisse ja võta piknikule kaasa.


Kata laud


Kui ettevalmistus on möödunud plaanipäraselt, siis paki kaasa ka lauanõud, piknikutekk, laudlina, vajadusel ka mõned tekid ja padjad. Lauanõud vali kindlasti korduskasutust võimaldavad: lusikad, noad, kahvlid, klaasid, klaaspudelid jne. Miks mitte need samad nõud, mida kasutad ka kodus.

Siin on sulle inspiratsiooniks ka mõned retseptid, mida kaasa valmistada:


Lõunasöök klaaspurgis


Kogus: 1 inimesele Ettevalmistusaeg: 30 minutit Küpsetamine: 15 minutit

Vaja läheb


Valmistamine

  1. Loputa kinoa ja keeda see.
  2. Koori ja lõika bataat suurteks kuubikuteks ja keeda neid 15 minutit keevas vees.
  3. Haki punane kapsas peeneks.
  4. Koori ja lõika avokaado kuubikuteks.
  5. Sega sidrunimahl köömnetega, õli, soola ja pipraga.
  6. Aseta komponendid klaaspurki: kinoa, bataat, punane kapsas, avokaado ja idandid. Seejärel vala peale kaste. Ja keera purgile kaas peale.
  7. Paki piknikule kaasa ja naudi!
Retsept ja pilt pärineb Biomarketi koostööpartneri Emile Noel-i lehelt.



Värske salat

Kogus: 4 inimesele


Vaja läheb

2 kaussi kress-salatit
1 peotäis tilli
1 peotäis basiilikut
1 peotäis peterselli
rooma salatit
1 porgand
½ kurki
peotäis rediseid
500 g sparglit
50 ml vett
1 sidrun

Vaja läheb kastme jaoks





Valmistamine


  1. Pese ja haki kõik salatid ja ürdid.
  2. Koori porgand ja kurk ning lõika õhukesteks viiludeks.
  3. Pese ja tükelda redised õhukesteks viiludeks.
  4. Puhasta ja koori spargel ning viiluta.  Jäta spargliotsas terveteks tükkideks.
  5. Salatikastme jaoks seda viinamarjaäädikas, vesi, 2 spl köögiviljapuljongit, sinep, sidrunimahl, sool ja suhkur. Seejärel sega järk-järgult oliiviõli ja sega kõik komponendid omavahel.
  6. Sega kõik salati koostisosad omavahel ja kaunista ürtidega.

Retsept ja pilt pärinevad Biomarketi koostööpartneri Naturata lehelt.


Vahemerepärane bulguri salati

Kogus: 4 inimesele



Vaja läheb


100 g bulgurit
50 g seedermänniseemneid
50 g päikesekuivatatud tomateid õlis
peotäis basiilikut
2 peotäit rukolat
maitse järgi tüümiani
pipart


Vaja läheb kastme jaoks




Valmistamine

  1. Valmista bulgur köögiviljapuljongiga ja jahuta.
  2. Rösti seedermänniseemned (piiniaseemned) ilma õlita pannil.
  3. Lõika basiilikulehed ja päikesekuivatatud tomatid ribadeks.
  4. Pese rukola.
  5. Sega bulguri hulka päikesekuivatatud tomatid, piiniaseemned ja basiilik.
  6. Maitsesta segu oliiviõli ja palsamiäädikaga. Lisa juurde ka sool, pipar ja veidi tüümianit.
  7. Viimasena sega salati hulka rukola.
  8. Kaunista basiilikulehtedega.
  9. Paki salat kaasa ja naudi piknikul.


Puhasta pakendid keskkonnateadliku Sonetiga


Kui piknik peetud on vaja nõud ja pakendid ära pesta. Säästa tervist ja loodust kasutades pakendite puhastamisel just Soneti tooteid. Soneti looduslikud pesu- ja puhastusvahendid ei sisalda naftakeemiast valmistatud tensiide, ensüüme ega teisi allergeene, kunstlikke lõhna-, värv- ega säilitusaineid, on need erilised veel oma tootmisprotsessi tõttu. 

Keskkonnasäästlik tarbimine on meie jaoks oluline ja seepärast pakume sulle võimalust osta Soneti pesuvahendeid ka oma pakenditesse. Võta kauplusesse kaasa enda meelepärane nõu, täida see kanistrist ja mine maksma.


Lisaks sellele oleme sinu jaoks loonud ka Pakendipesa. Pakendipessa on sul võimalik tuua pestud pakendeid, et ka teised saaksid neid kasutada. Loomulikult on ka sinul võimalus sealt pakendipesast endale tühi pakend tasuta võtta ja täita see meie Biomarketi kauplustes Soneti toodetega!





Kuidas osta pakendivabalt Biomarketi kauplustest?



1. Kauplusesse saabudes kaalu kohe oma pakendid ära. Üks pakend korraga. Biomarketi kassasüsteem väljastab sulle paberi, mida on sul vaja maksmise ajal, et maha arvutada sinu pakendi kaal. Kassade juures on ka kleeplint, millega saad paberi kleepida vajadusel pakendi külge.

2. Täida oma pakend soovitud tootega ja liigu tagasi iseteeninduskassasse.

3. Aseta oma pakend kaalule, otsi iseteeninduskassast oma valitud toode. Seejärel on sul võimalus sisse skanneerida varasemalt kassas saadud paber.



4. Peale paberilt ribakoodi sisse skänneerimist annab sulle iseteeninduskassa ka teada, et pakend on maha arvatud.


LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid