/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
01 september
2017

Kaunid juuksed nõuavad hoolt ja teadmisi

Nagu kogu me väline ilu, algab ka juuste kaunis välimus seestpoolt. Nii saad Sa õigeid valikuid tehes oma juuste väljanägemise ja tervise heaks päris palju ära teha. Vaata üle oma söögisedel, toeta tervislikku toitumist vajadusel erinevate toidulisanditega ning vali hoolikalt juuksehooldusvahendeid – nii annad oma juustele sära ja elujõudu. 
Meie teeme septembris Sinu juustele pai mitmete toidulisandite ja puhtast loodusest pärit juuksehooldusvahenditega. 

Kas teadsid, et kaunid juuksed saavad oma välimuse tegelikult hoopis kõhust? Kõlab veidralt, aga nii see on – korras seedekulgla tagab tõhusama toitainete imendumise ning seeläbi saavad ka juuksed paremini varustatud. Kehv seedimine ja puudulik toitumine panevad põntsu kogu organismile ning olukorras, kus elutähtsad toitained organismi põhifunktsioonide tagamiseks kuluvad, jääb juuste heaolu tahaplaanile. 

Kaunid juuksed on terved, tugevad, säravad ja kohevad. Haprad, hõredad ja enneaegu oma loomulikku värvi kaotavad juuksed ning kõõma all kannatav peanahk viitavad aga võimalikele terviseprobleemidele ning erinevate toitainete puudusele.  
Täisväärtuslik toitumine on tugeva tervise oluline alustala, toetades kindlasti ka juuste käekäiku. Nii näiteks võivad haprad juuksed märkida tsingipuudust, kõõm aga viidata B-grupi vitamiinide täiendavale vajadusele. Kuivad juuksed võivad vajada täiendavalt häid rasvhappeid ja A-vitamiini, hallid juuksed aga juhtida tähelepanu alanenud antioksüdantsele kaitsele.  
Tervislikke rasvhappeid saad erinevatest pähklitest ja seemnetest, avokaadost ja rasvastest kaladest nagu lõhe, forell, heeringas, makrell, sardiinid. Kindlasti vähenda samal ajal küllastunud ja töödeldud rasvade tarbimist, sest need konkureerivad organismis kasulike rasvadega, tõrjudes viimased välja.
Niisama olulised on ka erinevad mineraalained nagu kollageeni moodustusmises osalev tsink, mida saad mereandidest (eriti austritest) ning punasest lihast, rupsidest, kalkunilihast, munadest, pähklitest ja seemnetest. Teine juustele oluline mineraalaine on väävel, mida sisaldavad näiteks sibul, küüslauk, porrulauk, linnuliha ja vedel muna. 
A-vitamiini hankimiseks tarbi looduslikke rasvu nagu koorimata piim ja või, maks, munad ja rasvane kala, taimsetest allikatest porgandid, maguskartul, brokkoli, paprika ja avokaado, aga ka mitmed oranžid puuviljad nagu virsikud, mangod ja papaiad.
Hõrenevad ja värvi kaotavad juuksed saavad tuge B-grupi vitamiinidest, eriti biotiinist, mida ka “juuksevitamiiniks” nimetatakse.  B-grupi vitamiine hangi rasvasest kalast, kodulinnulihast, punasest lihast, rupsidest, munadest. Taimsed B-grupi vitamiinide allikad on banaanid, sojaoad ja täisteratooted, maapähklivõi, nisuidud, lehtpeet, maguskartul, tomatid ja porgandid.
Lõhenevatel juustel võib olla puudus C-vitamiinist, mis on võimas antioksüdant, mängides olulist rolli kollageeni moodustumisel. Pane tähele, et suitsetamine, stress ja liigne päikesekiirgus kurnavad Su C-vitamiini varusid eriti hoogsalt.
Kui aga tervislikust toidulauast üksi väheks jääb, tuleb appi Biomarketi loodusapteek. Siit leiad juuste, naha ja küünte tervist toetavaid tooteid nii kapslite kui õli kujul, nii sees-  kui välispidiseks kasutamiseks. Nii toetab näiteks Viridiani naha, juuste ja küünte ilukompleks nahas kollageeni tootmist, Viridiani omega-rasvhappeid, karotenoide ja E-vitamiini sisaldav iluõli aga aitab vähendada naha kuivust ja põletikulist seisundit, sobides kasutamiseks ka kõõma puhul.
Ka Natures Aid E-vitamiini õli mõjub soodsalt naha, küünte ja juuste tervisele, kaitstes rakke oksüdatiivse stressi eest. Seda õli võib kasutada nii sees- kui välispidiselt naha niisutamiseks ja armide paranemise soodustamiseks.
Natures Aid ilukompleksi kapslid sisaldavad lisaks merelist päritolu kollageenile erinevate toitainete segu – C-vitamiin, tsink, vask, riboflaviin, niatsiin ja biotiin, aidates samuti naha, juuste ja küünte tervist ning tasakaalu hoida.  

Septembris pakume Sulle 20% soodsama hinnaga:
Viridian naha, juuste ja küünte iluõli 200ml 11,20 eurot, püsikliendile 10,42, tavahind 14,00
Viridian naha, juuste ja küünte ilukompleks 30kps 10,36 eurot, püsikliendile 9,63, tavahind 12,95
Natures Aid E­vitamiini õli 50ml 9,04 eurot, püsikliendile   8,41 tavahind 11,30
Natures Aid ilukompleks kollageeniga 90 kapslit 22,88 eurot, püsikliendile 21,28 tavahind 28,60 

Juuksed puhtaks leebelt ja loodussõbralikult 

Kuigi tervislik toitumine, piisav puhkus ja madal stressitase on kaunite juuste esmavajadus, ei ole ka sugugi vähetähtis, millega juukseid välispidiselt hooldad. Kui oled mahetoidu usku, eelistad küllap ka vannitoariiulil ökoloogiliselt puhtast toorainest valminud tooteid. Just sellised on Taani pereettevõtte Unique Beauty juuksehooldusvahendid, mille taimsed mõjuained pärinevad peamiselt ettevõtte ümbruskonnas kasvavatelt taimedelt. Unique Beauty toodete baasaineks on aga puhas vadak, mis pärit Taani juustutööstusest.

Unique Beauty juuksehooldustoodete peamised mõjuained on:  

• Piimaproteiinid (vadak) – aitavad parandada naha elastsust, taastavad ja tugevdavad juukseid, muudavad juuksed pehmeks ja kaitsevad neid.

• Rukkilill – pehmendab nahka, eriti leebe tundliku naha vastu.

• Võilill – kasutatakse nahaprobleemide korral, niisutab, ei ärrita nahka.

• Kask – läbi aegade kasutatud juuste väljalangemise vastu.

• Takjas – tugevdab juukseid, annab neile sära ja ennetab juuste väljalangemist.

• Altee – tuntud oma pehmendavate ja niisutavate omaduste poolest.

• Mereadru – niisutab juukseid ja parandab nende vastupidavust kahjustustele.

• Nõges – sisaldab rikkalikult mineraale, proteiine ja vitamiine, eriti A- ja C-vitamiini.

• Kanarbik – rahustab ja puhastab nahka.

• Leedriõied – annavad nahale sära ja stimuleerivad seda oma flavonoidide sisaldusega.

• Osi – tugevdab ja pinguldab nahka ja juukseid, aitab ennetada juuste lõhenemist.

• Aloe vera – niisutab, rahustab, pehmendab ja kaitseb nahka.  

Unique Beauty tooted ei sisalda parabeene, propüleenglükooli, sünteetilisi värvi- ja lõhnaaineid, nanomaterjale, geneetiliselt muundatud taimi, formaldehüüdi ja selle derivaate, lanoliini ning uureat.

Septembris leiad Biomarketist soodushinnaga järgmised Unique Beauty juuksehooldustooted 20% tavapärasest soodsamalt: 

Niisutav šampoon 250ml 7,52 eurot, püsikliendile 6,99 tavahind 9,40
Kohevust lisav šampoon 250ml 7,44 eurot, püsikliendile 6,92 tavahind 9,30
Kõõmavastane šampoon 250ml 7,52 eurot, püsikliendile 6,99 tavahind 9,40
Sügavpuhastav šampoon 250ml 7,44 eurot, püsikliendile 6,92 tavahind 9,30
Šampoon värvitud juustele 250ml 7,52 eurot, püsikliendile 6,99 tavahind 9,40
Laste šampoon 250ml 6,64 eurot, püsikliendile 6,18 tavahind 8,30
Niisutav juuksepalsam 250ml 8,52 eurot, püsikliendile 7,92 tavahind 10,65
Juustesse jäetav hoolduspalsam 150ml 7,88 eurot, püsikliendile 7,33 tavahind 9,85 

Pane tähele, et kui oled Biomarketi püsiklient, lisandub kampaaniasoodustusele ka püsikliendisoodustus. 

Meie teised septembrikuised sooduspakkumised leiad siit
LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid