/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
08 november
2019

Juustuspikker

Meie juusturiiulile on jõudnud peadpööritavalt põnev valik mahekvaliteediga juustusid. Lihtsamate ja igapäevasemate võileivajuustude kõrval võivad välismaised tegijad pea päris sassi ajada ja seepärast toome juustumaailma veidi selgust. 

Allgäuer Bergkäse pärineb Baieri mägisest piirkonnast Saksamaal. Kaitstud päritolunimetusega lehmapiimajuust sobib tänu oma aromaatsele, täidlasele ja pähklisele olemusele hästi salatitesse, pajaroogadesse ja miks mitte, ka võileviakatteks.

Bartholomäus Gewürzblüte sünnikodu on samuti Saksamaa lõunaosas Baieri mägises piirkonnas. Poolkõva lehmapiimajuust on rikkalik ja vürtsikas ning tulvil ürtidest (küüslauk, pune, basiilik, rosmariin, tüümian, saialill). Soovitame juustuvaagnale veinikõrvaseks nautimiseks, samuti võilevakatteks.

Pecorino Sardo on kaitstud päritolunimega juust Itaaliast, täpsemalt Sardiiniast. Lambabiimajuust on laagerdunud vähemalt 6 kuud ja meenutab maitselt parmesani. Aromaatne, karamelline ja soolane juust sobib pastadesse, risotodesse, köögiviljaroogadesse.

Pecorino Nero kaitstud päritolunimega lambapiimajuustu kodu on Toskaanas ehk Itaalias. Kerge tekstuuri ja maitseprofiiliga juust sobib külmade lihalõikude ja värskete köögiviljade juurde.

Appenzeller on tuntud Šveitsi juustusort lehmapiimast. Tihe, väikeste aukudega juust on aromaatne, pähkline ja puuviljane. Soovitame seda juustuvaagnale ja Gewürtztraminer viinamarjast valmistatud veini kõrvale, aga proovida võib ka kergema punase veiniga.

Le Gruyere kaitstud päritolunimetusega Prantsuse lehmapiimajuust on laagerdunud vähemalt 5 kuud. Maitserikas puuviljane ja järelmaitses pähkline aromaatne juust on parim küpsetamiseks – proovi seda quiche ja fondüüde valmistamisel, samuti pastaroogades. See juust sobib ka juustuvaagnale näiteks viinamarjast Riesling valmistatud valge veiniga või ka salatitesse.

Morbier on kaitstud päritolunimetusega Prantsuse lehmapiimajuust, mille valmistamisel lisatakse juustu kihtide vahele tuhka. Iseloomuliku välimusega juust on väikeste aukudega ja oi, kui täidlane ja puuviljane, kergelt mõrkjaski. Proovi teda juustuvaagnal koos Gewürtztraminer või Pinot Noir viinamarjadest valmistatud veinide kõrvale.

Alpenfürst nimi tähendab „Alpide prints“ ja tema kuningriik on Saksamaal Alpide jalamil. Õrnalt vürtsikas ja piimjas juust on heade sulamisomadustega ja sobib seepärast hästi fondüü valmistamiseks. Veinisoovitus Alpenfürsti juurde on Pinot Noir.


LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid