/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
02 november
2021

Hurmaa on jõudnud Biomarketi kauplustesse

Hurmaa ehk kakiploom ehk kaki. Vanad kreeklased on nimetanud hurmaad ka jumalate toiduks. Ilus, maitsev ja pealegi ka kasulik!

Hurmaa ehk kakiploom ja tuntud ka kui kaki on idadiospüüri vili.  Idadiospüür
ehk teiste sõnadega ka kui kakiploomipuu on madala ja jässaka võraga. Selle puu viljad valmivad oktoobris. Seega on just praegu õige aeg süüa maitsvat ja kasulikku hurmaad. Hurmaa on tegelikult botaaniliselt mari, mille värvus võib olla nii oranžikaspunane kui ka kollakasoranž.


Hurmaa aitab tugevdada immuunsüsteemi

Hurmaa sisaldab suurel hulgal A- ja C- vitamiini, seega aitab hurmaa toetada ja tugevdada meie immuunsust. Kuna C-vitamiin mängib olulist rolli ka kollageeni sünteesimisel.  Kollageen on kõige tähtsam valk inimkehas ning kuulub naha, luude, lihaste, kõhrede ja sidekudede koostisesse, kus aitab hoida tugevust, elastsust ja struktuuri.


Hurmaa on hea ka sinu silmanägemisele


Hurmaa on antioksüdantiderikas, sisaldades suures koguses ka beetakaroteeni. Beetakaroteen on aga tuntud kui nägemist toetav antioksüdant. 


Hurmaa aitab parandada sinu meeleolu


Hurmaa sisaldab ka meie heaks meeleoluks olulist magneesiumi.  Magneesium on stressivastane ja kosutavat und soodustav mineraal, mis osaleb adrenaliini tootmises ja määrab seetõttu, kuidas me stressiga toime tuleme. 

Hurmaa aitab hoida sinu seedimise korras


Hurmaa sisaldab palju kiudaineid ja vett ning toetab seeläbi meie seedmist ja neerude tööd.

Millist hurmaad osta?


Vali küps hurmaa ainult siis kui planeerid selle kohe ära süüa. Kui sa aga ei soovi kohe oma ostetud hurmaad ära süüa, siis vali kõvema pinnaga hurmaa ja lase sel kodus toatemperatuuril küpseda.

Hurmaad võid süüa nii koorega kui ka ilma kooreta. Hurmaad võid lisada oma salati või smuuti sisse. Hurmaast on võimalik valmistada ka maitsvat mahla koos teiste komponentidega. Kui sulle meeldib aga valmistada kompotte, siis ka selleks on hurmaa ideaalne. 


LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid