/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
27 veebruar
2014

Energiarohke kitsepiim tugevdab organismi

Kitsepiim on juba ammustest aegadest tuntud ja hinnatud kui tervistav jook. Nüüd jõuab see tervislik piim ka Biomarketitesse – Baltimaade suurimast kitsefarmist Konju mõisas Ida-Virumaal Illuka vallas.
Kitsepiim pelutab paljusid iseäraliku maitse tõttu. Konju kitsefarmi mahepiim on tänu loomade headele ja puhastele pidamistingimustele ning headele tehnoloogiatele lüpsmisel ja piima hoiustamisel peaaegu lõhnatu ja maitsetu, kinnitab farmi peremees Martin Repinski. Farmi ligi 400 kitse saavad ainult ilma väetiste ja pestitsiidideta mahesööta ning aasta läbi õues ringi jalutada.

Kitsepiim on kergemini seeditav ja talutav kui lehmapiim. Kitsepiima valgud on lehmapiima omadest erineva struktuurilise koostisega, seepärast omandatakse kitsepiim tunduvalt kergemini, see ei kutsu esile allergilisi reaktsioone ega ärrita seedeelundeid.

Kitsepiim sisaldab ka lehmapiimast rohkem mineraalaineid – kaltsiumi, magneesiumi, kaaliumi ja seleeni. Rauda on kitsepiimas küll vähem, kuid see omandatakse lehmapiimas sisalduva rauaga võrreldes paremini. Vitamiinidest sisaldab kitsepiim rohkem A- ja D-vitamiini ning B-grupi vitamiine.

Energiarohkel kitsepiimal arvatakse olevat mitmeid tervistavaid omadusi, näiteks usutakse, et see aitab allergiate ja nahahaiguste korral, taastab üldiselt tervist, tugevdab kogu organismi ja tõstab immuunsust ning samuti noorendab, normaliseerib soolestiku mikrofloorat jne.

Kitsepiim sobib niisama tarvitamiseks ehk joomiseks, kohvi peale ja pudru keetmiseks aga ka Mehhiko piimakaramelli ehk cajeta valmistamiseks. Cajeta on suhkruga siirupiks keedetud kitsepiim.

Samuti on kitsepiim hinnatud nahahoolduses – lausa maailmakuulus iluprotseduur on Kleopatra mähis ehk kitsepiimamähis, mis parandab naha elastsust ja verevarustust. Kitsepiimaseep uuendab, pehmendab ja toidab nahka, sobides hästi kuivale ja tundlikule nahale.

Konju kitsefarmi peremees Martin Repinski sai maaelu edendajana hiljuti põlluminister Helir-Valdor Seederilt hõbeda teenetemärgi. Suure kitsefarmi kõrval on mees arendanud ka turismi, kutsudes tallu ekskursioonile ning tutvustades lastele maaelu ja taluloomi.

Liiter kitsepiima maksab 2.99, pool liitrit 1.65 ja 0.33 liitrit 1.15 eurot. 


Fotod: Konju mõisa talu ja Biomarket

LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid