/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
08 detsember
2015

Detsembris soodsamalt: üldtugevdavad inkamarjad mekivad hästi mitmel kujul

Endas rosinate magusust ja tsitruseliste hapukust ühendavad inkamarjad on talvisel ajal suurepärane tervislik suupiste, mõjudes organismile üldtugevdavalt. Detsembris saad maitsvate inkamarjadega maiustada 25% soodsamalt.
Vanarahva ütlus "Heal lapsel mitu nime" kehtib ka inkamarjade puhul – need Lõuna-Ameerikast pärit värskena kuldkollast värvi Peruu füüsali marjad on lisaks inkamarjadele tuntud ka kuldsete ning asteegi marjade nime all. 

Inkamarjad kasvavad põõsalaadse ning tüüpiliselt meetrikõrguse taime küljes. Kuni küpsemiseni katab marju lindude, putukate ja ilmastiku eest kaitsemiseks tupplehtedest korvike. See aitab valmis marjadel ka pärast küpsemist paremini säilida. Värske mari kaalub 4-10 grammi ning marjade värvus ulatub kollasest oranži ja helepruunini. Värsked inkamarjad on mahlased, maitsevad magusalt ja veidi mõrkjalt ning iga mari sisaldab kuni 200 pisikest söödavat seemet. Inkamarjad on väga mitmekülgsed – neid süüakse nii värskena kui kuivatatuna, kasutatakse mahla ja moosi valmistamiseks ning magustoitude kaunistamiseks.

Detsembris ootavad sind Biomarketis 25% soodsamalt Supernutrientsi päikesekuivatatud inkamarjad. Mahepõllunduslikult Ecuadoris ja Peruus kasvavad marjad küpsevad pärast õitsemist põõsa küljes 3-4 kuud ning seejärel need korjatakse. Kuivatamise eel marjad sorteeritakse hoolikalt ning kuivatades jälgitakse, et temperatuur jääks alla 45 kraadi. Seda selleks, et kuivatatud marjades säiliks võimalikult palju värskete marjade maitset ja toiteväärtust.

Meeldiva magushapuka maitse kõrval saavad inkamarjad palju kiita ka oma tervisele kasulike omaduste eest. Inkamarjad sisaldavad rikkalikult kiudaineid ja rauda, bioflavanoide ja pektiini. Need on suurepärane A- ja C-vitamiini allikas. Karoteen ja bioflavanoidid annavad marjadele tugeva põletikuvastase ja antioksüdantse toime. Raud aitab organismis hapnikku transportida, hoolitseb immuunsüsteemi normaalse toimimise eest ning aitab vähendada väsimust. Nii ongi inkamarjadest talvel abi organismi ja immuunsüsteemi üldisel tugevdamisel ning tänu kiudainetele ka seedimise soodustamisel ja kõhukinnisuse korral.

Inkamarjad sobivad maitsva suupistena niisama näksimiseks, samuti rosinate asemel küpsetistes või salatites kasutamiseks. Valmista ise tervislik suupiste oma lemmikseemnetest ja pähklitest ning lisa sellele inkamarju või puista neid müsli sisse. Veel sobivad need kuldsed marjad maitsestamata jogurti sisse.

Supernutrientsi inkamarjad detsembris 9.56 eurot / 250 g  (tavahind 12.75 eurot). Vaata teisi detsembrikuu sooduspakkumisi meie blogist.
Foto: Biomarket 
LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid