/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
29 september
2016

Uudis! Karastavad kombuchajoogid nüüd Biomarketis

Kihisev ja värskendav janukustutaja, mis ei sisalda kunstlikke värv- ega säilitusaineid ning on oma rikkaliku antioksüdantide ja vitamiinide sisaldusega isegi tervisele kasulik – kõlab liiga hästi, et olla tõsi? Aga nii on – nüüd on ka Biomarketisse jõudnud Svensk Kombucha karastusjoogid, mis sobivad nii tervisliku toidu austajaile, spordisõpradele kui toortoitujaile, kuid maitsevad ühtviisi hästi ka niisama karastusjoogina tarbides.  

Kõlab hästi, aga mis see on? 

Kombucha on fermenteeritud teejook, mis sisaldab rohkelt elus baktereid, pärmikultuure, B-vitamiine, antioksüdante (epikatehhiin), orgaanilisi happeid (piim- ja äädikhape) ning ensüüme. Antioksüdantiderohke teejook tugevdab immuunsüsteemi, B-grupi vitamiinid mõjuvad tugevdavalt nii juustele, nahale kui küüntele. Kombuchas sisalduvad elusad piimhappe- ja pärmibakterid aitavad tasakaalustada seedimist ning rahustada ärritunud kõhtu. Legendi kohaselt saigi Kombucha oma nime 5. sajandil pKr., kui Jaapani keisri Inkyo seedehäireid käis edukalt ravimas arst Kombu, kelle järgi hakati ka tema valmistatud ravijooki nimetama Kombu-cha ehk tänapäevaselt kombucha.

Svensk Kombucha jooke valmistatakse Rootsis orgaanilisest teest. Käärimisprotsessi ajal lisatakse teele Kombucha kultuuri (Acetobacteria, Gluconacetobacter, Saccharomyces),  mis vajab arenemiseks naturaalset suhkurt. Peale käärimise lõppu sisaldab naturaalne kombuchajook 4.2 grammi suhkrut 100ml kohta (võrdluseks:  värskelt pressitud apelsinimahl sisaldab 10.6 g/100ml ja porgandimahl 6.4g/100ml).

Kombucha joogid sobivad ka toortoitujatele, sest neid ei kuumutata tootmise käigus. Pastöriseerimata joogile on omane kerge sade, mis ei mõjuta maitseomadusi ning  mille võib enne jooma asumist segi loksutada.  

Biomarketi valikust leiad nüüd  maasika-piparmündi, vaarika-sidruni ning virsiku-granaatõuna maitsega kombucha joogid hinnaga 4.29 / 250ml.

LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid