/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
23 september
2014

Toetust immuunsusele Biomarketi loodusapteegist

Biomarketi loodusapteegi ja väetoitude riiulitelt leiad mitmeid taimedest valmistatud toidulisandeid ja marju, mis aitavad sügisel organismi ja immuunsust tugevdada ning seeläbi haigusi ennetada ja toetada neist paranemisel. 
Väetoitudeks või supertoitudeks nimetatakse toiduaineid, mis sisaldavad tavatoiduga võrreldes oluliselt rohkem toitaineid. Siin on valik looduslikke tervise hoidjaid ja turgutajaid jahedaks, niiskeks ja pimedaks aastaajaks.
  • CitroPlus greibiseemneekstrakt

C-vitamiini ja bioflavanoidide rikas looduslik toidulisand mahedalt kasvatatud greipide seemnetest ja koortest. Bioflavanoidid on bioloogiliselt aktiivsed ained, mis püüavad tervisele kahjulikke vabu radikaale ja metalliioone ning on tänu sellele põletiku-, allergia-, viiruste- ja mõne kasvaja vastase toimega. Mõjuvad soodsalt südamele ja veresoonkonnale, langetavad kolesteroolitaset ja pidurdavad veresoonte lupjumist. C-vitamiin kui antioksüdant on vajalik luude, kapillaaride ja kudede normaalseks arenguks, haavade kiireks paranemiseks, mürkainetest puhastumiseks ja immuunsüsteemi tugevdamiseks. CitroPlus tugevdab immuunsust, aitab ennetada külmetushaigusi ja korrastab seedetrakti tööd. 

  • Goji-marjad

Goji- ehk hariliku taralõnga marjad on väga toitainerikkad, vitamiinide ja mineraalide pommid. Marjad tugevdavad organismi vastupanuvõimet ja toetavad immuunsüsteemi talitlust. Neid võib süüa niisama või veidi leotatult, kasutada magustoitudes, smuutides, küpsetistes jne. Soovitatav päevane kogus on peotäis marju. Saadaval ka pulbrina, mis sobib joogiks (3 tl pulbrit klaasi vee või mahla kohta).

  • Inka ehk füüsali marjad

Peruu füüsali marjad on hinnatud eeskätt kõrge karoteeni ja bioflavanoidide (P-vitamiin) sisalduse tõttu, mis annavad marjale tugeva põletikuvastase ja antioksüdantse toime. Suurepärane A- ja C-vitamiini allikas, sisaldavad kiudaineid ja pektiini, fosforit ja marjade kohta ebatavaliselt palju proteiini. Tugevdavad immuunsust, head vereringesüsteemile, ajule ja silmadele, soodustavad seedimist ja aitavad kõhukinnisuse korral. Sobivad niisama maiustamiseks, magustoitudesse, küpsetistesse jne. Soovitatav päevane kogus on peotäis marju.

  • Maka juur

Andide ženšenniks kutsutud maka ehk mugulkressi pulber on hinnatud tänu rohkele kiudainete, mineraalide ja süsivesikute sisaldusele. Tugevdab organismi, annab vastupidavust ja energiat vaimse ja füüsilise väsimuse korral. Soojendab, sobib eriti hästi jahedama ilmaga ja külmemas kliimas. Looduslik potentsi tõstev aine meestele, naistel leevendab PMSi ja üleminekuaastate vaevusi, parandab sportlaste treeningtulemusi.  Lisa maka juure pulbrit mahla, smuuti või mõne sobiliku toidu sisse.

  • Spirulina vetikas

Erakordselt toitainerikas sini-rohevetikas Spirulina platensis varustab organismi vajalike toitainetega, annab energiat, tugevdab immuunsust, vähendab söögiisu, aitab kaalu langetada, korrastab ainevahetust, puhastab mürkainetest ja värskendab hingeõhku. Lisaks kõrgele taimse valgu sisaldusele on spirulinas pea kõik asendamatud aminohapped, samuti mineraalaineid (eriti rauda), antioksüdante, ensüüme ning hulgaliselt vitamiine, eelkõige naha ja närvirakkude korrashoiuks vajalikke B-vitamiine, sh B12-vitamiini, mis on vajalik taimetoitlastele.

  • Noni mahl

Noni on lõunamaine puuvili (fotol), mis kasvab Polüneesia piirkonnas. Elu eliksiiriks kutsutud noni annab energiat ja elujõudu, peletab väsimuse ja seljatab stressi, tugevdab immuunsüsteemi, puhastab organismi, parandab ainevahetust ja korrastab seedimist ning on abiks haigustest taastumisel. Tugev antioksüdant, sisaldab rikkalikult toitaineid. Kasutatakse erinevatel immuunsüsteemi nõrkuse juhtudel, nt ka gripi korral. Kõrge ensüümide sisalduse tõttu toetab rakkude taastumise ja uuenemise protsesse. Soovitatav juua 30 ml päevas.

  • Kookosõli

Kookosõli  kasutatakse nii toiduaine, ravimi kui ka kosmeetikavahendina. Tänu mitmekülgsele küllastunud rasvhapete sisaldusele omistatakse kookosõlile mitmeid tervistavaid omadusi. Kookosõli toetab kaalulangetamist, annab energiat, kiirendab ainevahetust, parandab immuunsust, vähendab kolesteroolitaset, sisaldab antioksüdante ning sellel on seente- ja bakterivastane toime. Lisaks sobib kookosõli suurepäraselt praadimiseks ja küpsetamiseks, kuna talub väga hästi kõrget temperatuuri. 

  • Pukka C-vitamiin

C-vitamiini ja bioflavanoidide rikaste puuviljade segu sisaldab acerola-kirssi (fotol), amalakit, sidrunit, kibuvitsamarju, mustikat ja musta pipart. Tugevdab tõhusalt immuunsust.

  • Pukka Chywanaprash

Indias tuntud toidulisand, mille rikkalikku koostisesse kuuluvad ajurveda süsteemis hinnatud puuviljad, ürdid-vürtsid ja mesi. Suurepärane tervise hoidja külmal aastaajal, tugevdab organismi vastupanuvõimet, toetab haigustest paranemise ja stressi ajal, lima veeldava toimega, nt köha ja bronhiidi korral, tõstab seedetuld, lisab vitaalsust ja seksuaalset aktiivsust. Hea maitsega, sobib ka lastele. Täielik toime väljendub pikaajalisel kasutamisel. Võib segada vee, piima või taimeteega, samuti maitsev saia, sepiku või leiva peale määrides.

Fotod: tootjad ja Biomarket

LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid