/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
19 märts
2014

Organismi kevadpuhastus värskendab nii keha kui vaimu

Parim aeg organismi jääkainetest puhastamiseks on aastaaegade vaheldudes ehk kevadel ja sügisel pööripäeva paiku. Kevadpuhastus aitab väljutada talve jooksul organismi kuhjunud jääkained ning väskendab nii keha kui vaimu.
  • Üks lihtsamaid ja soodsamaid, kuid samas imeline puhastusvahend on kuum vesi. Kui pesed rasvast taldrikut külma veega, siis rasv hangub. Kuuma veega pestes voolab aga sulanud rasv taldrikult minema. Nii joo sinagi kuuma/sooja vett kogu päeva jooksul. Kui lisad veele ka vürtsikaid teesid, aitab see elavdada ainevahetust ja kosutada seedimist. Organismi puhastuskuuri ajal on oluline juua vähemalt kaks liitrit vett päevas.
  • Organismi puhastaja ja seedimise toetajana toimib Pukka aaloemahl. Võta seda 1-2 spl tühja kõhu peale (eriti hommikuti) 2-3 korda päevas.
  • Ajurveda tuntuim segu seedetrakti turgutamiseks ja puhastamiseks on Triphala. See mürke eemaldav ja kosutav segu koosneb kolmest puuviljast – müroplaanist, siiami terminaaliast ja India karusmarjast. Mürkainete töötlejana aitab segu eemaldada sooltest käärimist, isu soodustajana loob tervet isu toidu järele, verepuhastajana puhastab nahka ja maheda lahtistina leevendab kõhukinnisust.
  • Organismi aitavad puhastada ka Pukka taimsed kapslid Clean Greens. Kapslid sisaldavad 12 klorofüllirohket rohelist toiduainet – nisuorase pulbrit, idusid, sini-rohevetikaid ja klorella vetikaid, seedimist soodustavaid ürte jne. Kapsleid tarvitades paraneb seedimine, naha väljanägemine ja üldine enesetunne.
  • Et aidata kehal toota glutatiooni, ainet, mis toetab keha võimet väljutada toksiine, võta lisaks looduslikku C-vitamiini. Pukka
    C-vitamiini kompleksi koostises on acerola-kirsi, India karusmarja, sidruni ja kibuvitsa ekstraktid.
  • Puhastumise seisukohalt on ajurvedas oluline ka massaaž. Masseeri ennast regulaarselt pealaest jalataldadeni 100 ml seesamiõliga. Jäta õli kehale 20 minutiks, seejärel pese kuuma veega maha. Organismi puhastumisele aitavad kaasa ka aktiivsed joogapoosid.

Kevadiseks organismi puhastamiseks leiad Biomarketist veel nisu- ja odraorase ning spirulina ja klorella vetika pulbrid mahlale või smuutile lisamiseks ning soolestikku puhastava Biolatte segu Havitall, mis sisaldab kõrbe-teelehe seemnekesti, mustikapulbrit ja piimhappebaktereid. Hea puhastaja on ploomimahl ning eriti hästi sobib selleks ploomipüreega mahl, näiteks Jacoby seedimist korrastav ja puhastuskuuri toetav ploomijook.

Fotod: Biomarket

LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid