/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
01 juuli
2016

Soodsalt ja maitsvalt patta ja potti!

Pühendunud toiduvalmistaja sõnavaras asub puljongikuubik küllap põlualuste toorainete lahtris. Ilmaasjata, sest mitte kõik puljongikuubikud ja –pulbrid ei ole ühtmoodi patused. Mis saaks kiirustaval kokkajal olla näiteks kunstlikest värv- ja lõhnaainetest, palmiõlist ning maitsetugevdajatest prii toiduabilise vastu? Natur Compagnie mahedad mugavustooted aitavad, kui ajapuudusest hoolimata maitses järeleandmisi teha ei soovi. 
Natur Compagnie tootesari sündis 2000. aasta hakul Lõuna-Saksamaal Radolfzelli külakeses, eesmärgiga pakkuda tarbijaile lihtsaid ja maitsvaid mugavustoite nagu supid, kastmed, puljongid ja maitseained. Kui omal ajal alustati kahekümnepealise tooteperega, siis tänaseks on Natur Compagnie sortiment võrreldes algusaegadega juba ligi viiekordseks kasvanud.

Saksa täpsus ja kord


Kuigi üha kasvava nõudmise tõttu on Natur Compagnie tootmine laienenud lisaks Radolfzelli küla lähedal asuvale tehasele ka üle piiri Šveitsi, hangitakse hoolikalt valitud tooraine endiselt vaid maalilise Bodensee järve ümbrusest, kust omal ajal ettevõtmine alguse sai. Kogu tooraine, nii taimne kui loomne, pärineb ainult sertifitseeritud mahepõllumajandusest, sest ainult seeläbi saab tootja südamerahuga kinnitada, et köögivilja kasvatamisel ei ole kasutatud sünteetilisi taimekaitsevahendeid ega mineraalväetisi ning vilju ei ole hiljem töödeldud ioonkiirgusega. Mahemajanduse põhimõtted kehtivad ka loomkarjale, kellele kasvatamisel peetakse silmas kõrgendatud heaolustandardeid.
Säilitamaks algmaterjalile omaseid värskeid ja naturaalseid maitseid, on tooraine teekond pakki või purki võimalikult kiire ja lühike. Tänu Radolfzelli piiriäärsele asukohale jõuab vajalik tooraine ka Šveitsi tehasesse optimaalse ajaga.
Nii Saksamaal Radolfzellis kui Šveitsis Steinfachis asuvas tehases valmivad tooted läbivad esmalt ülimalt tähelepaneliku kontrolli tehaste töötajate poolt, seejärel liiguvad testpartiid edasi vastavalt kummagi maa mahesertifikaate kinnitavate institutsioonide kontrolli. Sellest tulenevalt on ka erinevatel toodetel kahe erineva riigi mahemärgistused DE-ÖKO-001 ja CH-BIO-004.

Maitsetugevdajad otse loodusest

Toidutööstustes tavapäraselt kasutuses olevate kunstlike maitsetugevdajate ehk erinevate glutamaatide asemel loob Natur Compagnie oma toodetes maitseid erinevate ürdi- ja vürtsikombinatsioonidega. Nii on puljongikuubikutes ja –pulbrites esindatud vana kooli supikraam nagu seller, petersell, loorber, aga ka tüümian ja rosmariin. Maitset tugevdavad sibul ja küüslauk, värvi lisavad vanaemade köögitarkustest tuttavad tomat, porgand ja röstsibul, neid täiendab eksootiline kurkum.


Muidugi on koostisosade nimistu oluliselt mitmekesisem, kui siinkohal üles lugeda jõuab, aga kindlasti ei sisalda ükski Natur Compagnie toode kunstlikke värvi- ja lõhnaaineid, säilitusaineid, maitsetugevdajaid ega modifitseeritud tärklist, kõik puljongitooted on ka gluteeni- ja laktoosivabad, osad ka pärmivabad. Omale sobiva leiavad siit valikust ka veganid ja vegetariaanid.
Kuna Natur Compagnie tootearendajad teevad igapäevast koostööd oma toodete tarbijatega, on klientide tagasisidest lähtuvalt puljongikuubikutes loodust kurnav palmiõli täielikult asendatud sheavõiga.

Sheavõi Burkina Fasost

Burkina Faso võib küll majanduslikult olla üks vaesemaid riike maailmas, kuid ettevõtlike naiste puuduse üle see maa kurta ei saa. Nii tegutseb seal mitmeid kohalikke naisorganisatsioone, kes korraldavad projektipõhiselt sheapähklite kasvatamist, korjamist ning sellest õlirikkast toorainest sheavõi tootmist, suunates müügist saadava tulu tootmise arendamisele ning haridus- ja teadlikkuse tõstmise programmidesse. Pidevate põudade all kannatavale põllumajandusele on sheavõi tootmine oluliseks sissetulekuallikaks, Natur Compagnie poolt kokkulepitud ostukogustele on tänu õiglase kaubanduse koostööprojektidele tagatud ka õiglane hind. Sheapähklikasvatajate, sheavõitootjate ja Natur Compagnie vahelised tarnekokkulepped tagavad neile turvalise võimaluse kasvatatavaid ja toodetavaid koguseid pikemalt ette planeerida.


Väärt tooraine, väärt maitse

Mahepõllumajandusest pärit tooraine ning seda väärtustav valmistusviis tagavad Natur Compagnie toodetele ehedalt naturaalse maitse. Nii sobivad puljongitooted nautimiseks tassikese soojendava vahepalana, aga ka täienduseks suppidele, kastmetesse ning pajaroogadesse ning ürdikuubikud aitavad lihvida erinevate roogade maitsebuketti juhul, kui kõiki soovikohaseid maitsetaimi käepärast ei juhtu olema. Proovi näiteks Natur Compagnie köögiviljapuljongit kiire suvise värskekapsasupi põhjaks, kanapuljongit kosutava kana-nuudlisupi sees või veiselihapuljongit läätsesupile tõhusama maitse andmisel. Basiiliku ja tüümiani ürdikuubik passib hästi pastakastmesse, Provence’I maitsetaimed täiendavad aga vahemerehõngulisi köögiviljaroogasid nagu näiteks ratatouille.


Juulis saad Biomarketis 15% soodsamalt tutvust teha järgmiste toodetega:
Kanapuljong 100g
Kanapuljongikuubikud 88g
Köögiviljapuljong 100g
Köögiviljapuljong, pärmivaba 140g
Köögiviljapuljongikuubikud, pärmivaba 80g
Köögiviljapuljongikuubikud 84g
Köögiviljapuljongikuubikud, vähese soolaga 68g
Veiselihapuljong 100g
Veiselihapuljongi kuubikud 96g
Ürdipuljongi kuubikud basiiliku ja tüümianiga 80g
Ürdipuljongi kuubikud peterselliga 80g
Ürdipuljongi kuubikud Provence’i maitsetaimedega, 80g

Pane tähele, et kui oled Biomarketi püsiklient, lisandub kampaaniasoodustusele  ka püsikliendisoodustus! 
Fotod: tootja, Biomarket
LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid