/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
01 märts
2014

Märtsis proovi soodsamalt – jojoobi ja mandli baasõlid

Baasõlid on viljadest, pähklitest ja seemnetest saadud väärtuslikud õlid, mida kasutatakse aroomiteraapias eeterlike õlidega segatuna näo-, keha-, massaaži-, juukse- ja vanniõlide valmistamiseks, kuid baasõlisid võib kasutada ka niisama. 
Baasõlide koostis on sarnane naha rasukihiga, sisaldades olulisi rasvhappeid, letsitiini, vitamiine ja muid kasulikke komponente. Baasõlid tugevdavad ja niisutavad nahka ning eeterlike õlidega segatuna täidavad ka viimaste kandja rolli, kuna enamikku eeterlikest õlidest ei ole soovitav otse nahale kanda.

Õli kasutamisel on oluline teada, et see imendub kõige paremini, kui nahk on niiske, seega tasub õli kasutada vahetult pärast dušši või vanni. Säilitamisel on võimalik õli loomulik hägustumine,õli on soovitatav hoida jahedas.

Jojoobiõli - mitmeotstarbeline õli tervele perele

  • Jojoobipõõsa pähklite külmpressimisel saadud vaha sulab õliks toatemperatuuril. 
  • Ideaalne nahahooldus- ja massaažiõli, mis toidab nahka ja muudab selle sametiselt pehmeks, reguleerib naha niiskuse- ja rasutootmist, rahustab kihelust, on põletikuvastane ehk aitab hästi akne korral ning pakub looduslikku kaitset UV-kiirte eest. Sisaldab aminohappeid, proteiini ja kollageeni.
  • Sobib igale nahale, nii kuivale, rasusele kui ka ärritunud nahale. Võib kasutada näol, kehal, aga ka kuivade ja katkenud juuste hoolduseks. Libiseb hästi ja imendub kiiresti nahka rasvaseks jätmata. Sobib rasedusarmide ennetamiseks. Hea õli tervele perele.

Mandliõli paitab kuiva ja kareda nahka pehmeks

  • Saadakse hariliku mandlipuu viljatuumade pressimisel.
  • Nahk imab seda kaitsvat ja toitvat, rahustavat ja pehmendavat õli endasse meelsasti.
  • Sobib igale nahale, eriti kuivale, karedale, ärritunud ja tundlikule nahale. Klassikaline beebihooldusõli ja ideaalne aroomimassaažiõli. Seguneb hästi eeterlike õlidega.

Baasõli kasutamisel massaaži- või kehaõlina lisa 10–25 tilka eeterlikku õli 100 ml baasõli kohta. Kui sa ei soovi õli nii suures koguses kasutada või valmis teha, siis võib baasõli ka lihtsalt peo peale valada ja lisada sellele mõne tilga eeterlikku õli. Näoõli segamiseks lisa 5–10 tilka eeterlikku õli 100 ml baasõli kohta.

Märtsis saad neid kahte suurepärast õli proovida 25% soodsamalt - jojoobi baasõli 3.75 EUR / 30 ml ja mandli baasõli 3.26 EUR / 30 ml. 

Biomarketis pakume eeterlikke õlisid ja baasõlisid Lõuna-Saksamaal paiknevalt firmalt Primavera Life, mis on üks juhtivaid mahepõllunduslike või biodünaamiliste eeterlike õlide valmistajaid Euroopas. Primavera tooted on looduspuhtad ja sisaldavad ainult algallikaks oleva taime õli, st õlisid ei ole segatud odavamate õlide fraktsioonidega. Loomulikult ei ole toodetesse lisatud ka sünteetilisi värvi-, säilitus- ega lõhnaained.

Fotod: Primavera Life

LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid