/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
06 märts
2016

Märtsis 25% soodsamalt: Sonett lisab oma pesu- ja puhastusvahenditesse midagi erilist

Peale selle, et Soneti looduslikud pesu- ja puhastusvahendid ei sisalda naftakeemiast valmistatud tensiide, ensüüme ega teisi allergeene, kunstlikke lõhna-, värv- ega säilitusaineid, on need erilised veel oma tootmisprotsessi tõttu. Loe lähemalt, kuidas koheldakse vett Soneti tehases ja mida erilist toodetesse lisatakse ning proovi Soneti pesuvahendeid märtsis 25% soodsamalt.
Saksamaal Bodeni järvel lähedal Deggenhauseni külas asuvas antroposoofilise suunitlusega Soneti tehases on kõik natuke teisiti. Looduslike pesu- ja puhastusvahendite tootjad tunnevad suurt vastutust looduse ja eriti vee suhtes. „Vesi on kogu elava kandja. Meie jaoks on just vesi pesu- ja puhastusaine,“ ütleb ettevõtte tegevjuht Beate Oberdorfer. Seepärast toetatakse vee puhastusjõudu sellega, et kasutatakse ainult kergesti ja täielikult lagunevaid tooraineid nagu taimsed seebid, suhkrutensiidid ning mineraale nagu sooda ja silikaadid.

Muudavad vee uuesti elavaks

Samuti on Soneti toodete valmistajate jaoks oluline midagi veele tagasi anda ning vett uuesti elavaks muuta. Selleks energiseeritakse vett nn veekeerutaja abil. See käib nii, et kogu tootmiseks kasutatav vesi juhitakse keerleva joana läbi kaheteistkümne üksteise kohal asetseva munakujulise klaasanuma. Igasse klaasanumasse on paigutatud vääriskivi, millega vesi anumast läbi keereldes kokku puutub. „Sealjuures moodustab vesi imeilusaid vooluvorme ning laeb ennast uuesti energiat täis. See annab veele allikavee kvaliteedi,“ ütleb Soneti teine tegevjuht Gerhard Heid. Päevas kasutab Sonett kuni 7000 liitrit vett, mis kõik läbib veekeerutaja. Ettevõtte 44 töötajat kasututavad sama vett joogiveeks.

Pildil: Läbi 12 vääriskividega klaasnõu keereldes laeb vesi ennast energiat täis ja saavutab allikavee kvaliteedi, selgitab Soneti tegevjuht Gerhard Heid.

Kõikidele Soneti pesu- ja puhastusvahenditele lisatakse ka rütmilisel meetodil valmistatud palsamlikke lisandeid. Selleks kasutab Sonett loorberit, oliiviõli, roosituhka, viirukit, kulda ja mürri. Need rütmiseeritakse kaheksakujulises oloidsegajas ning lisatakse valmistoodetesse väikestes kogustes. „Ka sellega soovime elujõudu toetavat liikumisimpulssi tugevdada,” selgitab Heid. Rütmiseerimise tseremoonia toimub kolm korda aastas, erilistel tähtpäevadel nagu jõulud ja lihavõtted. Kõik töötajad saavad selles osaleda.


Pildil: Soneti tegevjuht Beate Oberdorfer näitab, kuidas valmistatakse toodetesse lisamiseks palsamlikke lisandeid rütmiliselt liikuvas oloidsegajas.

Pesuained saadakse loodusest 

1960ndate aastate lõpus avastati, et puhastusained tensiidid reostavad joogivett. Need pärinesid eelkõige pesu- ja puhastusainete jääkidest. See äratundmine andiski impulsi Soneti asutamiseks, kus töötati välja keskkonnasõbralik mitmeosaline pesemisviis. Tavalistes pesuvahendites on pesuaine, pehmendaja ja valgendaja segatud kokku ühte tootesse. Kui need on eraldi, nagu Soneti toodete puhul, saab iga vahendit doseerida kohaliku vee kareduse ja rõivaesemete määrdumisastme järgi optimaalselt. Selline mitmeosaline pesemisviis on kõige säästlikum ja keskkonnasõbralikum.

Sünteetilisi tensiide Sonetis ei kasutata. Kõik pesuaktiivsed ained on taimsest toorainest ja seega täielikud biolagunevad. Põhikomponendid, millest pesuaineid valmistatakse, on mahedalt toodetud oliiviõli, kookosõli, rapsiõli ja palmirasv. Meeldiva lõhna annavad toodetele mahepõllunduslikult toodetud eeterlikud õlid. Soneti tooted sobivad ka allergikutele. Neile, kes eelistavad siiski täiesti lõhnatuid tooteid, töötati välja neutraalne sari, millesse lõhnaained ei lisata.

Tee oma tervisele ja loodusele head ning proovi Soneti ainulaadseid pesuvahendeid märtsis tavapärasest 25% soodsamalt! Soneti pesupulbri hind märtsis 12.04 EUR / 2,4 kg (tavahind 16.05 EUR), lavendli eeterliku õliga vedela pesuvahendi hind 9.07 EUR / 2 l (tavahind 12.09 EUR) ja värvilise pesu vedela pesuvahendi hind 7.09 EUR / 1,5 l (tavahind 9.45 EUR).


Edaspidi saad vedelaid pesuvahendeid osta ka oma pudelisse ehk kui oled meilt Soneti tooteid juba ostnud, siis saad tulla sama pudeliga poodi tagasi ja täita selle uuesti. Pudelit korduvalt täites võidad hinnas ja säästad loodust!
Fotod: Sonett ja Biomarket
LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid