/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
12 juuni
2015

Looduslikud päikesekaitsevahendid: hellad nahale, ohutud organismile ja loodusele

Kas on võimalik nautida päikest, olles ohutult kaitstud selle kahjulike mõjude eest? Looduslikud päikesekaitsevahendid vastavad sellele küsimusele jaatavalt.

Päikesekaitset on kahte liiki – füüsikalised ja keemilised blokaatorid. Esimesed on looduslikud mineraalid titaanoksiid ja tsinkoksiid, mis moodustavad nahale kaitsekihi ning millelt UV-kiired peegelduvad või hajuvad tagasi. Mineraalne kaitse ei tungi läbi naha ning on seetõttu inimese organismile ohutu. Kuna kaitse on naha pinnal, siis see ongi põhjus, miks looduslikud päikesekaitsevahendid võivad jätta algul nahale valge või veidi heledama kihi.

Tavalistes päikesekaitsevahendites kasutatavad keemilised blokaatorid imenduvad läbi naha ning absorbeerivad UV-kiiri. Need blokaatorid on tehtud sünteetilistest kemikaalidest, mis ei ole ohutud inimesele ega keskkonnale. Keemilist kaitset tuleb nahale määrida pool tundi enne päikese kätte minekut, mineraalne kaitse hakkab toimima kohe pärast pealekandmist.

Tsinkoksiid ja titaaniumoksiid kaitsevad nii UVB- kui UVA-kiirte eest. Need ei ummista poore ega ärrita nahka ning sobivad ka tundlikule nahale. Tsinkoksiid on tuntud veel oma antimikroobsete omaduste poolest ehk aitab parandada väiksemaid kriimustusi. Mineraale võib looduslikest päikesekaitsevahenditest leida nii koos kui eraldi ning neid lisatakse ka keemilistesse vahenditesse. Kindlasti tasub valida toode, mis sisaldab mõlemat mineraali ehk nii tsinkoksiidi kui titaaniumoksiidi, kuid mitte keemilisi koostisaineid.

Biomarketis pakume Belgias toodetud looduslike päikesekaitsevahendite sarja Biosolis, mis on valmistatud looduslikest mineraalidest ning puhastest taimeõlidest. Toodetes ei ole kasutatud nanoosakesi ega naftakeemia produkte – silikoonõlisid, parafiine ega sünteetilisi lõhnaaineid. Mahedalt kasvatatud taimeõlid ja -ekstraktid niisutavad, kaitsevad, rahustavad ja toidavad nahka. Tooted sisaldavad näiteks aaloegeeli, jojoobi-, avokaado-, seesami- ja argaaniaõli, saialille- ja porgandiekstrakti, võiseemnikuõli, mesilasvaha jne.

Biosolise sarjast leiad:

  • Päevituspiim SPF15 näole ja kehale
  • Päevituspiim SPF30 näole ja kehale
  • Päevituspiim SPF50 lastele/näole ja kehale
  • Päikesekaitsekreem näole SPF30
  • Päikesekaitsekreem näole SPF50
  • Päevitusõli kehale ja juustele SPF6
  • Päevitusjärgne rahustav ja värskendav piim 
  • Aaloegeel

Fotod: Biomarket ja Biosolis

LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid