/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
02 oktoober
2018

Kuula oma kõhutunnet

Inimese soolestik on hämmastavalt keeruline süsteem. Öeldakse isegi, et soolestik on inimese teine aju. Pole ka ime, sest soolestik on ainus organsüsteem, millel on oma eraldiseisev närvisüsteem. See teeb ka tööd siis, kui ühendus keha ja aju vahel on kahjustada saanud. Soolestiku mikrofloora mõjutab tugevasti ka aju, seega on oluline hoida oma kõht ja seedimine korras. 
Loe lähemalt juba blogist, kuidas koos  loodusapteegi ja lihtsate harjumustega oma soolestikku toetada, et saaksid alati oma kõhutunnet usaldada.

Soolestik on elundite seas see must lammas, millest rääkimine tekitab inimestes ebamugavust. Aga puhas valehäbi, sest nagu on selgunud ka viimase kümnendi teadusuuringutest, on ülekaal, tundeelu, allergiad ja paljud haigused sageli seotud just soolestiku mikrofloora tasakaalu häiretega.  

Info edastus soolestiku ja aju vahel on kahepoolne. Ehk oled tundud "liblikaid kõhus"- see signaal sinu kõhtu on tekitatud aju poolt. Samas aga suudab soolestik edastada ajule  rahulolu- või ärevustunnet. Soolestikus toodetakse ka kõige rohkem õnnehormoonina tuntud serotoniini. Seega kui tunned, et seedimine on korrast ära või kõht valutab, siis võibolla peaksid tähelepanu pöörama ka oma vaimsele tervisele.  

Kehvasti töötava seedesüsteemi mõned näited on kõhukinnisus või -lahtisus, gaasid, puhitused ja röhitised, kõrvetised ja maosisu tagasivool söögitorru, pea- või kõhuvalu, ärrituvus, nahaprobleemid, energiapuudus jne. Kui selliste sümptomite korral seedimise parandamiseks midagi ette ei võeta, võib see viia krooniliste terviseprobleemideni.  


Hinnanguliselt 80% sinu immuunsüsteemist oleneb soolestiku mikrofloorast. Seega on selle tasakaalu säilitamine oluline igasuguste haiguste puhul, alates külmetusest kuni vähini.  

Sel kuul on Biomarketis soolestiku toetamiseks kena valik tooteid 15% soodustusega.

Selleks, et toetada tervet ja tasakaalus soolestiku mikrofloorat, püüa teha järgmist:   


1.     Vähenda stressi ja vaata üle oma söömisharjumused

Kui su keha on stressis, ärevil ja pinges, ei jätku sellel enam energiat seedesüsteemi korralikult tööshoidmiseks. Nii ei suudagi seedeorganid stressis kehas korralikult toiteineid lagundada, omastada ja rakkudesse viia.  

Meie elutempo on küll kiire, aga püüa võtta söömiseks vähemalt pool tundi ja sel ajal keskendu ainult sellele.  Tunneta toidu lõhnu ja maitseid ning mälu rahulikult, see aitab aktiveerida seedeensüüme. Teadlikult söömisele pühendudes keskendub sellele ka aju ning ei ole ohtu üle süüa.  

Vaadata tuleks üle ka toiduvalik.  Eelista ka taldrikul palju värsket, sest see sisaldab suures koguses ensüüme, mis aitavad seedimisele kaasa. Kui kodus süüa teha ei jõua, tule haara värske salat Biomarketi Delist.

 2.     Lisa menüüsse ensüüme ja probiootikume

Soolestiku ülesanne on teha vahet, kas sinna saabuv hüljata või omaks võtta.   Mikrofloora on otsekui immuunsüsteemi esimene kaitsevall. Immuunsüsteemi aitavad tugevdada ja soolestiku mikrofloorat tasakaalustada
Biolatte probiootikumid.

Lisaks probiootikumidele pakume Biomarketis Jacoby piimhappebakteritega hapendatud mahlasid.  Valikus on nii  valge peakapsa kui ka punapeedimahla. Kõhule teevad head ka probiootikumidest tulvil toiduained, näiteks hapendatud köögiviljad.




3. Erguta seedimist kiudainetega

Need on süsivesikud, mis mitteseeditavad, aga kasu on nendest ääretult palju.  Kiudainete üks põhiroll on seedetraktis toitaineid edasi liigutada ning seedimise käigus üles korjata kehale mittevajalikud ained.  Kiudained imavad soolestikus vedelikku, mistõttu tekitab täiskõhutunne kiiremini ja kokkuvõttes tarbitakse vähem toitu.

Kiudaineid on põhiliselt puu- ja köögiviljades ning täisteratoodetes.  

Kiudaine puudusest annab esimesena märku kõhukinnisus. Selle asemel, et hakata lahtisteid võtma proovi tõsta toidus kiudainesisaldust, lisades hommikusele pudrule Anterstoferi kaerakliisid ja linaseemneid.

Heaks abimeheks seedimise korrastamisel ja mikrofloora taastamisel on Biolatte Havitall pulber, mis parandab soolestiku tegevust, puhastab jämesoolt, tasakaalustab kolesterooli, parandab hormonaaltasakaalu ja pärsib pärmiseent ning on abiks ka kaalu alandamisel. Toode sisaldab looduslikku C-vitamiini, kõrbe-teelehe seemnete kesti, sisu ja idusid ning elusaid inimspetsiifilisi baktereid. Kiud lisavad soolestikus osmootilist rõhku ning piimhappebakterid paljunevad kiiremini, C-vitamiin ja mineraalid imenduvad paremini.

4.  Puhasta organismi ja väljuta jääkaineid

Aeg-ajalt on hea teha seedimise toetamiseks puhastuskuure. Kuigi puhastuskuure on soovitav teha eriti kevadel, sest talvel satub toidulauale vähem värsket ja rohkem rammusat kraami, kuid soovitav on ka soolestiku töö eest rohkem hoolt kanda sügisel, kui ilmad lähevad külmemaks ja immuunsüsteem vajab samuti tugevdamist. 

Tõhusad organismi puhastajad on spirulina ja klorella vetikad. Need on ühed toitainetihedamad toiduained maailmas, sisaldades rohkesti taimset valku, vitamiine ja mineraalaineid, samuti klorofülli. Vetikad aitavad tugevdada immuunsust, suurendada energiat ja vastupidavust, turgutada närvisüsteemi, kosutada verd ja korrigeerida toitainevaegust. Spirulina sobibki enam viimaseks ning klorella rohkem organismi puhastamiseks, kuna sisaldab rohkesti klorofülli. Klorofüllil on antibakteriaalne toime, mis mõjub mürkaineid väljutavalt, korrastab soolestiku tööd ning vähendab halba suu- ja kehalõhna. Vetikad on saadaval nii tablettide kui pulbrina, mis sobib jookide ja toitude sisse.  


Maarjaohakas on maksa puhastava ja maksa tervist säilitava toimega, aidates kaasa maksarakkude taastumisele ja uuenemisele, toksiinide eemaldamisele maksast ning soodustab seedimist ja organismi puhastamist. Viridiani maarjaohaka kapslid sobivad hästi organismi puhastamiseks, seedimise soodustamiseks, kolesterooli alandamiseks ja maksa toetamiseks suure koormuse korral, aga ka rinnapiima erituse stimuleerimiseks.

Neemipuud hinnatakse ajurveedas tema bakterite ja seente vastu kaitsvate ja puhastavate omaduste pärast, eriti kasutatakse neemipuupreparaate toidulisandina seedimistegevuse ja naha talitluse toetamiseks. Pukka neemipuu kompleks sobib soolestikku ja verd puhastava kuurina, naha ja soolestiku põletike või soolestiku bakteriaalse tasakaalu häirete puhul.  

Huvitav tegelane on ka  Triphala, mida leiab 
Pukka Triphala Plus kapslitest.
Triphala on ajurveedilises meditsiinis tuntud kompleks, millele annavad mõjujõu kolm taime: amla (amalaki õislehik), bibhitaki (siiami terminaalia) ja haritaki (tinditerminaalia). Toimet täiendavad rabarberi- ja lagritsajuur, kõrbe-teelehe seemnekestad (psüllium), linaseemned ja apteegitilli seemned.
Triphalat kasutatakse ajurveedas soolestiku puhastamiseks, seedetegevuse ergutamiseks ja kõhukinnisuse leevendamiseks. Toimib lahtistavalt, jämesoolt puhastavalt ja mürkaineid väljutavalt, aitab ka haiguste järgselt organismi puhastada. 

5. Joo palju vett ja teed. 

Vesi aitab kehast viia välja jääkaineid, seepärast joo päevas vähemalt kaks liitrit mullideta sooja vett. Hommikut alusta tõusmise järel samuti klaasi puhta sooja veega, et äratada enne sööma asumist seedeorganid üles. Eriti kasulik on pigistada vette sidrunimahla, mis sisaldab rohkesti C-vitamiini. C-vitamiin aitab kaasa keha puhastumisele, toetades glutatiooni tootmist. See aine toetab keha võimet väljutada toksiine.  

Hoolikalt valitud taimesegudes teed on samuti ideaalne võimalus ergutada oma seedimise tööd ja samal ajal anda kehale ka piisavas koguses vedelikku. 
Head kaaslased puhastuskuuri ajaks on
Clipperi nõgese piparmünditee, võililletee ja puhastav tee ning samuti ka Eestist korjatud taimedest tehtud Energia talu puhastav tee. 

6. Hoolitse ka naha eest

Nahk mängib tähtsat osa väljanägemises ja enesetundes.  Nahk on ka osa erituselundkonnast, ehk jääkaineid väljutab keha ka naha kaudu. Just seetõttu ongi oluline hoolitseda ka naha tervise eest.  Iga hommikuseks ja õhtuseks rutiiniks võiks saada ka näo hoolikalt pesemine.
Bentley detox ökoseep aitab eemaldada näolt ja kehalt kogu meigi ja mustuse.

Savi on suurepärane organismi jääkainete puhastaja. Savist saab teha nii savivett, millega seedimist elustada, kui ka kasutada savi hoopis naha sügavpuhastajana. 

Biomarketis on sulle naha ja organismi puhastamiseks
Bioenergie rohelist mineraalsavi  ja Dr. Hauschka puhastavat savimaski, mis  mõjub sügavpuhastavalt ning teeb jume klaariks.See savimask on ideaalseks sügavpuhastuseks  sarvestunud, suurte pooridega, ebapuhta ja rasuse naha jaoks. 

Kõik ülalnimetatud tooted on oktoobris 15%* soodustusega.

* lisandub ka veel 7% kliendikaardi soodustust. 
LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid