/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
20 oktoober
2016

Kurkum, kuldne maitsestaja

Kas üha jahenevad ilmad on tuju tusaseks ja kurgu kähedaks muutnud? Kui nii, siis luba endale tassitäis päikest. Kirgaskollane kurkum aitab tugevdada nii tuju kui kosutada enesetunnet. 
Kurkum, see pealtnäha tagasihoidlik juurikas, on tõepoolest tihedalt tervist täis pakitud. Tulvil antioksüdante ning C, E ja K-vitamiini, aitab kurkum leevendada valu, reguleerida ainevahetust ning võidelda organismil viiruste ja põletikega. Niisamuti vähendab kurkum diabeediriski, alandab halva kolesterooli taset ning puhastab maksa.
Biomarketitest leiad lisaks kurkumipulbrile juba teist hooaega ka värsket kurkumijuurt, mida hää nii toidu sees kui tervisejookides kasutada.
Kargest ilmast tingitud tusatuju ning esimeste külmetusnähtude tõrjumiseks sobib hästi kuum kurkumijook, mida võib valmistada mitmel erineval viisil.


Meie lemmiku, kurkumilatte, valmistamiseks läheb vaja: 

1 pöidlasuurune jupp kurkumijuurt,
1 pöidlasuurune jupp ingverit
1 spl kookosõli (kas Kulau kookosõli oled proovinud?)
1 spl mandlipiima (soovitame Almendrola mandli- ja teisi taimseid piimasid)

Riivi kurkum ja ingver ning püreeri need siis koos kookosõli ja mandlipiimaga. Lase pastal väikesel kuumusel korraks läbi kuumeneda ja tõsta see purgikesse. Saadud pastast jagub 3-4 tassi kurkumilatte jaoks.
Kurkumilatte valmistamiseks sega 1 tl pastat kuuma mandlipiima hulka, soovi korral magusta jook mõne tervislikuma magustajaga. Oktoobris leiad Biomarketi kauplustest kena valiku magustajaid tavapärasest soodsama hinnaga. 

LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid