/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
06 detsember
2016

Kohv käib tassis

Kas teadsid, et igas minutis juuakse üle maailma enam kui miljon tassi kohvi? Muljetavaldav, kas pole? Aga oled Sa mõelnud, et ligi kümnendik sellest kogusest valmistatakse ühekordsetesse papptopsidesse? Oled Sa teadlik, et ühekordsed kohvitopse ei valmistata taaskasutatud materjalist ning vaid murdosa neist jõuab peale kasutamist ümberkäitlemisettevõtetesse?
Kui jah, siis oled paljudest kohvisõpradest samm eespool. Kui ei, siis oled neid küsimusi lugedes sama kaugel, kui Tallinna Vanalinna Hariduskolleegiumi lõpuklassi õpilased, kes keskkonnaökoloogia grupitööna ühekordsete joogitopside teema ette võtsid. Koolitööst sündis 25.novembril toimunud üle-eestiline ettevõtmine „Kohv käib tassi“, mille raames sai sel päeval kümnetes kohvikutes ja kohvipoodides, sh ka Biomarketi Kaubamaja kaupluses, oma topsi sisse kohvi osta tavapärasest soodsama hinnaga.


Tänuväärt algatus „Kohv käib tassi“ sündis Vanalinna Hariduskolleegiumi keskkonnaökoloogia tunnis, kui abituriendid said Euroopa jäätmetekke vähendamise nädalaga tutvudes ülesande leida lahendusi igapäevasest tarbimisest tekkiva olmeprügi probleemile. Nii areneski 11 abituriendi grupitööst „Oma tass“ 25. novembril toimunud üritus „Kohv käib tassi“, millega liitus 38 ettevõtet üle Eesti. Kuigi Biomarketi kaheksast poest pakub kohvi kaasa vaid Kaubamaja kauplus, liitusime meiegi selle hää algatusega, et toetada hakkajate õpilaste ettevõtmist ning juhtida tähelepanu üha paisuvale jäätmeprobleemile.  
Üritusega ühinenud ettevõtted – kohvikud, kohvikioskid, kohvipoed – pakkusid sel päeval oma topsiga kohvi ja teisi kuumi jooke ostma tulnutele erinevaid soodustusi. Näiteks sai Biomarketi Kaubamaja kaupluses oma topsiga kuuma jooki kaasa osta 10% soodsamalt.
Kuigi kõikide oma topsi kaasamüüdud kohvide koguarvu kokku lüüa ei õnnestunud, võis ettevõtmise ühe algataja Isabel Palumäe sõnul päeva siiski kordaläinuks lugeda, kuna eesmärgiks oli tähelepanu juhtimine ühekordsetest topsidest tekkivale jäätmete hulgale ning nii kohvipakkujate kui –tarbijate mõtteviisi muutmine. Nii otsustasid mitmed kohvipakkujad, nende hulgas ka Biomarket, jätta sel päeval pakutud hinnasoodustuse kehtima ka edaspidi oma tassi müüdavatele kuumadele jookidele. Tubli töö, Vanalinna Hariduskolleegiumi abituriendid  Isabel, Loora, Mai, Hanna Kristiina, Merili, Johanna, Markus, Devon, Jürgen, Kristofer, Michelle ja õpetaja Lennart! 

Anna Sinagi oma panus ning võta järgmine kord Biomarketi Kaubamaja kauplusesse kohvi ostma tulles oma tops kaasa – nii saad 10% hinnasoodustust
ning jätad maailma ühe kohvitopsi võrra puhtamaks. Usu, iga tops loeb!

                      Foto: Kohv käib tassi fb-leht
LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid