/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
01 mai
2017

Kodu puhtaks!

Küllap oled märganud, kuidas tavalised kodupuhastusvahendid nahka ärritama ja kuivatama kipuvad. Oled sa aga mõelnud, millise jälje jätab nende tootmine ja tarvitamine loodusele? Tavapäraste puhastusvahendite tootmisel ja kasutamisel tekkivad jääkained kuhjuvad nii looduses kui inimorganismis, põhjustades mitut sorti kahju, ökoloogilised alternatiivid on aga 100% biolagunevad, tehes tõhusalt puhtaks Su kodu ning jättes puhtaks ka looduse.

Puhas kodu, puhas loodus 

Tavalised pesu- ja puhastusvahendid sisaldavad naftakeemiast valmistatud aineid, sünteetilisi lõhna-, värv- ja säilitusaineid, sünteetilisi tensiide, fosfaate, ensüüme, kloori, optilisi värvikirgastajaid, tugevaid pleegitusaineid jne. Need biolagunevad raskesti või üldse mitte ning kogunevad veekogudesse ja pinnasesse. 
Ökoloogilised puhastusvahendid on aga looduses täielikult biolagunevad, kuna nende puhastav toime on saavutatud looduses leiduvate taimede ja mineraalide vastavaid omadusi ära kasutades. Mahedates puhastusvahendites ei kasutata ensüüme, naftakeemiast valmistatud pindaktiivseid aineid, samuti sünteetilisi lõhna-, värv-, säilitus- ja pleegitusaineid, selle asemel sisaldavad need puhtaid taimseid tensiide, taimsetest õlidest valmistatud seepe, pesuaineid suhkru või kookosõli baasil, naturaalseid eeterlikke õlisid, taimset alkoholi, sidrunhapet, soodat, mineraalseid silikaate ja aluminaate ning pimsi- ja lubjakivipulbrit. Seega aitab ökoloogiliste puhastusvahendite eelistamine hoida ja säästa loodust ja vett.
Looduslikes puhastusvahendites teevad tööd looduslikud, suhkru baasil valmistatud tensiidid. Tensiidid on pindaktiivsed ained, mis aitavad vähendada vedeliku pindpinevust ning lahustada mustust ja rasva. Vastupidiselt tavalistes puhastusvahendites kasutatavatele sünteetilistele tensiidididele nagu näiteks naatriumlaurüülsulfaat, ei ärrita ega kuivata taimset päritolu tensiidid nahka ega kutsu esile allergilisi reaktsioone.
Suhkrutensiidide kõrval on teiseks tõhusaks puhastusaineks looduslikes puhastusvahendites kookosõli alkoholisulfaat, mis aitab eemaldada rasva ja mustuse ükskõik kui karedas vees.
Väheoluline ei ole seegi, et lisaks nahasõbralikkusele on looduslikud puhastusvahendid ohutud ka keskkonnale, kuna lagunevad looduses täielikult, kahjustamata põhjavett ja ladestumata pinnasesse.
Saksa mahetootja Soneti toodetes kasutav taimne tooraine pärineb kontrollitud biodünaamilisest ja mahepõllundusest: rasvadest ja õlidest oliiviõli, rapsiõli, palmirasv, kookosrasv, võiseemnikuõli, eeterlikest õlidest lavendel, sidrunhein ja õlid metsikult kasvavatelt taimedelt.
Maikuus saad Soneti puhastusvahenditega tutvust teha 15% soodsamalt. Vaata siis oma puhastusvahendite riiul uue pilguga üle ning tee heategu nii endale, oma perele kui puhtale loodusele!  

Pinnad puhtaks! 

Apelsiniõliga kontsentreeritud puhastusvahend aitab eemaldada mustust ja rasva tugevalt määrdunud köögiseadmetelt nagu ahjud, pliidid, muud rasvased ja määrdunud pinnad, aga ka vannitoas ja tualetis. Põranda ja akende pesuks lisa 10 liitrile pesuveele 5 ml puhastusvahendit. Üldpuhastuseks lahjenda vahendit veega suhtes kuni 1:10, kangekaelsema mustuse eemaldamiseks kanna lahjendamata vahend otse määrdunud pinnale.
Apelsiniõliga kontsentreeritud puhastusvahend, 500ml hind mais 3,78 eurot, hind püsikliendile 3,52, tavahind 4,45 

Soneti üldist puhastusvahendit võib kasutada kõikidel veekindlatel pindadel alates põrandatest ja kahhelkivipindadest kuni seinte, köögimööbli, kraanikausside puhastuseks, sobides hästi isegi autopesuks. Kookosõli alkoholisulfaadid ning suhkrutensiidid teevad siingi oma töö ära, apelsini ja sidrunheina õlid jätavad puhastatud pinnale meeli ergutava lõhna.
Kasutamiseks kanna niiskele lapile paar tilka, põrandapesuks lahjenda 5-10ml vahendit 10 liitrisse pesuvette. Aknapesuks lahjenda 5ml vahendit 5 liitris vees. Üldine puhastusvahend 0,5l hind mais 3,44 eurot, hind püsikliendile 3,20, tavahind 4,05
Üldine puhastusvahend, neutraalne 0,5l hind mais 3,44 eurot, hind püsikliendile 3,20, tavahind 4,05 

Kõvemaks küürimiseks võta appi Soneti küürimispiim või –pulber. Õrnalt abrasiivse toimega lubjakivipulber aitab ühes kookosõli alkoholisulfaadi ja suhkrutensiididega puhastada tõrksa mustuse ja rasva roostevabadelt pindadelt, emaililt, plastikult, klaasilt ja kahhelkivilt. Tootes sisalduv mahepõllumajanduslik lavendli- ja sidrunheinaõli lisab tootele antibakteriaalse toime. Kanna küürimispiim või -pulber otse pinnale, hõõru niiske lapiga ja loputa puhta veega.
Küürimisvahend, 500ml, hind mais 3,44 eurot, hind püsikliendile 3,20, tavahind 4,05
Küürimispulber 450g hind mais 3,44 eurot, hind püsikliendile 3,20, tavahind 4,05 

Oliiviõlist valmistatud põrandapesu vedelseep sobib lakkimata pindade ja põrandate pesuks ja hooldamiseks. Vahend sobib ka viltimiseks. Sõltuvalt vee karedusest lisa 25-40 ml 10 liitrile veele. Viltimiseks lahjenda 50 ml vedelseepi pooles liitris kuumas vees.
Põrandapesu- ja hooldusvahend 500ml hind mais 9,09 eurot, hind püsikliendile 8,45, tavahind 10,69 

Kui vaja, siis desinfitseeri! 

Mikroobidevastane desinfitseerimisvahend sobib erinevate pindade desinfitseerimiseks.  Toote tõhusust on testitud erinevate viiruste, bakterite ja mikroobide nagu gripiviirused, herpes, noroviirused, H1N1, H5N1, HIV, seened, hallitus, salmonella ja colibakter. Pihusta toode pinnale ning lase paar minutit toimida, seejärel loputa veega või pühi niiske puhta lapiga üle. Desinfitseerimisvahend pihustiga, 500ml hind mais 7,44 eurot, hind püsikliendile 6,92, tavahind 8,75
Desinfitseerimisvahend 1l hind mais 10,84 eurot, hind püsikliendile 10,08, tavahind 12,75 

Katlakivist priiks 

Tõhus katlakivieemaldaja sobib kasutamiseks erinevatel lubjasettestel pindadel, köögitehnika ja pesumasina puhastamisel. Kasuta lahjendamata vahendit klaasil, keraamilistel plaatidel ning tualetis. Lase toimida mõni minut, loputa puhta veega.
Veekeedukannu lisa poole liitri vee kohta 100 ml katlakivieemaldajat, kuumuta 60 °C kraadini, lase segul toimida 20 - 30 minutit ning loputa seejärel kann põhjalikult mitme veega.
Kohviautomaadi veenõusse lisa 800ml vee kohta 200 ml katlakivieemaldaja ning lülita siis kohvimasin tööle. Tehnika puhastamisel järgi masina tootja etteantud juhiseid. Loputa masin peale puhastamist veel paari veega läbi.  
Pesumasinasse lisa 1 liiter vahendit pesuvahendi sahtlisse ning lase seejärel masinal tühjalt töötada 60 °C kraadi juures. Puhasta pesumasina filter.
Nõudepesumasinasse lisa 1 liiter vahendit ja sea masin tööle kõige pikemale ja kuumemale programmile.  
Katlakivieemaldaja, 1l hind mais 4 eurot, hind püsikliendile 3,72, tavahind 4,7 

Klaaspinnad kirkaks 

Efektiivne ja universaalne lavendli ning sidrunheina lõhnaga klaasi- ja peeglipuhastusvahend sobib kasutamiseks ka auto tuuleklaasi puhastamiseks. Kuna vahendi toimeained kookosüli alkoholisulfaat ja suhkrutensiidid eemaldavad tõhusalt ka rasva, jätmata pindu triibuliseks, passib see hästi ka roostevabade pindade puhastamiseks.
Klaasipuhastusvahend pihustiga, 500ml hind mais 4,24 eurot, hind püsikliendile 3,94, tavahind 4,99
Klaasipuhastusvahend, 1l hind mais 6,04 eurot, hind püsikliendile 5,61, tavahind 7,10 

Pesuruumid puhtaks 

Vannitoa puhastusvahend eemaldab tõhusalt katlakivi ja mustuse. Sobib kasutamiseks roostevabadel pindadel, kahhelkivide puhastamiseks, duši klaasseinte puhastamiseks, pääsedes ligi ka kõige ebamugavamatesse nurgakestesse.
Pihusta vahendit pinnale, lase toimida mõned minutid, suuremate lubjakivijääkide puhul veidi kauem. Pühi pinnad niiske lapiga ning loputa üle sooja veega.  
Pane tähele, et vannitoa puhastusvahend ei sobi kasutamiseks poorsetel kivipindadel nagu marmor, alabaster, terrazzo plaat, kunstkivi, betoon jms. Vannitoa puhastusvahend, 1l hind mais 6,80 eurot, hind püsikliendile 6,32 , tavahind 8.00
Vannitoa puhastusvahend, 500ml hind mais 4,68 eurot, hind püsikliendile 4,35, tavahind 5,50
Värske seedrimänni hõnguga WC puhastusvahend eemaldab mustuse ja lubjakivisette üheskoos ebameeldiva lõhnaga.
WC puhastusvahend seedri ja sidrunheina õlidega, 750ml hind mais 3,44 eurot, hind püsikliendile 3,20, tavahind 4,05

Vaata meie teisi maikuiseid sooduspakkumisi siit. 
Fotod: tootja
LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid