/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
01 detsember
2017

Jõulukuu parimad palad -20% 

Detsembris leiad me sooduspakkumiste hulgast kena valiku taimseid piimasid, aromaatset kohvi ja lõõgastavat teed, kodumaist toortatart ning tervislikke toiduõlisid.
Jõulutunnet loovad Saksamaalt pärit glögid ja siidrid ning  kodumaised piparkoogid. Päkapikkude kommikotti täidavad mahedad maiused ja jäätisesõbrad saavad maitse suhu nii vanast lemmikust kui uuest üllatajast.

Taimsed piimad annavad alla 

Kus nõudlust, seal pakkumist! Detsembris teeme Allose taimsete piimade hinnad veerandi võrra soodsamaks. Piimaga on neil mandlitest, pähklitest ja teraviljadest pressitud jookidel muidugi sama vähe ühist kui lehmakarjal viljapõlluga, aga ega me pahanda, kui keel ja meel neid valkjaid jooke piimaks kutsuma kipub. Taimseteks piimadeks nimetataksegi vaid nende välimuse tõttu, sisu alusel passib neile pigem taimejook või teraviljajook öelda. Siiski teevad erinevad taimsed joogid palju rõõmu neile, kes tervislikel või maailmavaatelistel põhjustel loomset piima tarbida ei saa.

Kui tavapiim ei sobi laktoosi- ja kaseiinitundlikele, siis taimsete piimade puhul peavad tähelepanu teritama gluteenitundlikele ja tsöliaakiahaiged. Nii sisaldavad gluteeni näiteks Allose spletajook ning kaerajook, kõik ülejäänud taimsed joogid sobivad aga ka gluteenitundlikele.

Allose mandlijook, riisi-kookosejook, riisijook, kaerajook ja speltajook 1l                 hind detsembris 2,48 eurot, hind püsikliendile 2,30, tavahind 3,30

Sojajook, 1l hind detsembris 1,88 eurot, hind püsikliendile 1,74, tavahind 2,50

Teepartei või kohvierakond?  

Kui kuulud kohvierakonda, rõõmustavad sind Simon Levelti kohvide detsembrikuised soodushinnad. Etioopiast pärit kohv on rikkaliku mekiga araabika ubadest, kohvi aroomis on tunda šokolaadi ja kaneeli õrna hõngu. Aromaatse ja täidlase maitsega Dolce kohv on samuti valmistatud 100% araabika ubadest, mis selles kohvis pärit aga Lõuna-Ameerikast.  

Simon Levelt kohv Dolce, 250g hind detsembris 4,19 eurot, hind püsikliendile 3,90, tavahind 5,59

Simon Levelt kohv Etioopia, 250g hind detsembris 4,87 eurot, hind püsikliendile 4,53, tavahind 6,49

Kui kofeiin ei ole sulle mokkamööda, maitse Lebensbaumi viljakohvi, milles rukki, odra ja siguri jõulist mekki pehmendavad küpsed viigimarjad.

Lebensbaum viljakohv Country Kaffee, 100g hind detsembris 3,82 eurot, hind püsikliendile 3,55, tavahind 5,09 

Teepartei ustavad toetajad saavad detsembris valida Simon Levelti rooibose-apelsini tee ruske värvi ja erksa meki või lavendi-mate ergutava mõju vahel. Kui aga kõik see valimine kere heledaks teeb, on aeg pudrupada tulele panna. RemedyWay toortatratangus on säilinud kõik kasulikud toitained, mis tatrast tšempionide eine teevad.

Simon Levelt rooibose-apelsini tee, 10 pk hind detsembris 1,27 eurot, hind püsikliendile 1,18, tavahind 1,69

Simon Levelt lavendli-mate tee, 10 pk hind detsembris 1,27 eurot, hind püsikliendile 1,18, tavahind 1,69

RemedyWay mahe toortatratang 1kg hind detsembris 3,14 eurot, hind püsikliendile 2,92, tavahind 4,19

Crispy Food röstitud müsli kakaoga, 375g hind detsembris 3,22 eurot, hind püsikliendile 2,99, tavahind 4,29 

Õlid igaks elujuhtumiks 

Prantsuse maheõlide tootja Emile Noeli õliveski sortiment on niisama mitmekesine kui õliviljade maailm ise. Detsembris pakume Sulle hää hinnaga neist viit erinevat.
Sisaldades keskmiselt 50 grammi omega-3 rasvhapet 100 grammi õli kohta on linaseemneõli justkui looduse kingitus kõrge kolesterooliga kimpus olijaile. Linaseemneõli suur omega-3 sisaldus aitab tasakaalustada ka omega-6 ja omega-3 omavahelist suhet, sest linaseemneõlis on nende kahe rasvhappe suhe 4:1 omega-3 rasvhappe kasuks. Kui linaseemneõli kõrval on omega-3 sisaldus märkimisväärselt suur ka rasvases kalas, kalaõlis ja kalamaksaõlis, on siiski paratamatu tõde, et paljud meist ei söö igapäevaselt kala nii palju, et omega-3 rasvhapet piisavalt omastada. Niisamuti tõttab appi linaseemneõli ka taimetoitlastele, kellele on see esimene oluline omega-3 allikas. Oma veidi mõrkja maitse tõttu sobib linaseemneõli kasutamiseks iseseisvalt, lusikatäie kaupa manustades, toitudes kasutamiseks aga kindlasti vaid külmalt, sest kuumutades oksüdeeruvad linaseemneõli kasulikud omadused väga kiiresti. Linaseemneõli sobib tänu oma suurepärasele omega-3 rasvhapete sisaldusele taastama kasulike rasvhapete varusid ning tasakaalu. Omega-3 rasvhapete vajaduse korral võiks teha linaseemneõli kuure paar korda aastas kuu aja jooksul 1 teelusikatäis päevas. Õli tervisele kasulik toime toetab juuste ja naha tervist ning leevendab erinevaid seedetrakti häireid mao ülehappesusest kõhukinnisuseni. Madala suitsemispunkti tõttu ei sobi linaseemneõli kuumtöötlemiseks, passides pigem salatikastmetesse ja smuutidesse.

Emil Noel linaseemneõli, 250ml hind detsembris 5,21 eurot, hind püsikliendile 4,85, tavahind 6,95

Ernevalt linaseemneõlist passib antioksüdantidest sesamiinist ja sesamoliinist pakatav seesamiseemneõli suurepäraselt ka kuumtöötluseks, sobides ühtviisi hästi nii praadimiseks kui vokkimiseks. Kaunilt kahvatukollane, mahedalt pähklise mekiga seesamiseemneõli, mis sobib täiendama Lähis-Ida ja Aasia roogasid, toetab makrobiootilist ning ajurveedilist toitumist. Pane tähele, et seesamiõli võid kasutada ka küpsetamisel, praadimisel ja vokkimisel. Voki seesamiseemneõliga näiteks nuudleid ja köögivilju, lisa seda hummusele või valmista mõnusalt seesamine salatikaste ürtiderohke kikerhernesalati peale. See õli tasub menüüsse lisada, kui on soov ennetada südame-veresoonkonna haigusi ning vähendada nn halva kolesterooli taset kehas. Seesamiõli sisaldab rikkalikult haruldasi looduslikke antioksüdante sesamiini ja sesamoliini, samuti suurepärases tasakaalus oomega-6- ja oomega-9-rasvhappeid. Ka õlis sisalduv letsitiin aitab ennetada kolesterooli ja küllastunud rasvade kogunemist arterites. 

Emil Noel seesamiseemneõli, 500ml hind detsembris 6,49 eurot, hind püsikliendile 6,03, tavahind 8,65 

Emile Noel makadaamiaõli, 250ml hind detsembris 13,13 eurot, hind püsikliendile 12,21, tavahind 17,50 

Kookosõli kasutegureid ei saa alahinnata. Kookosõli ei sisalda kolesterooli ning on seetõttu loomsete rasvadega võrreldes tervislikum. Taimsed küllastatud rasvad aitavad hoida kehakaalu, kuna ei ladestu keha rasvkoesse ning soodustavad hoopis rasvade põletamist. Kookosõli on kergesti seeditav, see toetab kaalulangetamist, annab energiat, kiirendab ainevahetust, parandab immuunsust, vähendab kolesteroolitaset, sisaldab antioksüdante ning kookosõlil on seene- ja bakterivastane toime.

Kookosõli sobib suurepäraselt praadimiseks ja küpsetamiseks, kuna talub väga hästi kõrget temperatuuri.

Emil Noel kookosõli, 500ml hind detsembris 9,98 eurot, hind püsikliendile     9,28, tavahind 13,30

Emil Noel kookosõli desodoreeritud 500ml, Emil Noel hind detsembris 7,43 eurot, hind püsikliendile 6,91, tavahind 9,90

Kulau kookoskreem, 500 ml hind detsembris 9,41 eurot, hind püsikliendile 8,75, tavahind 12,55

Kokka ja küpseta 

Jõulukuisest köögist õhkab küpsetiste võrgutavat hõngu. Pähklid-mandlid koogi sisse, martsipan stollenisse, palmisuhkruga maitsetele viimane lihv ning kui kõigest sellest olemine imalaks kisub, aitavad magushapud inkamarjad maitsemeele jälle tasakaalu saada.

Lubs meemartsipan, 100g hind detsembris 2,99 eurot, hind püsikliendile 2,78, tavahind 3,99 

Supernutrients kakaopulber, 250g hind detsembris 6,15 eurot, hind püsikliendile 5,72, tavahind 8,20

Nutlandi kreeka pähklid, kaalukaup, 1 kg hind detsembris 17,99 eurot, hind püsikliendile 16,73, tavahind 23,99

Nutlandi mandlilaastud, kaalukaup 1 kg hind detsembris 23,99 eurot, hind püsikliendile 22,31, tavahind 31,99

Supernutrients palmisuhkur 500 gr hind detsembris 6,68 eurot, hind püsikliendile     6,21, tavahind 8,90

Supernutrients inka- e. füüsalimarjad, 250g hind detsembris 9,56 eurot, hind püsikliendile 8,89, tavahind 12,75 

Päkapikud, tähelepanu! 

Sussi sisse passivad kunstlikest värvi-, maitse- ja lõhnaainetest priid kummikarud, suussulavad datli-kookosepallikesed ning puuviljabatoonid, õhtuse teetassi juurde kuluvad aga ära nii hää halvaa kui mandlijahust piparkoogid.

Ökovital Bär kummikommid, 200g hind detsembris 2,77 eurot, hind püsikliendile               2,57, tavahind 3,69

Lubs datli-kookose kommid, 100g hind detsembris 2,24 eurot, hind püsikliendile 2,09, tavahind 2,99

Lubs puuviljabatoon Vaarikas, 30g hind detsembris1,04 eurot, hind püsikliendile     0,96, tavahind 1,38

Allos Diepholz halvaa, 75g hind detsembris 2,25 eurot, hind püsikliendile 2,09, tavahind 3,00

Pagar Võtaks! mandlipiparkoogid, 100g hind detsembris 2,33 eurot, hind püsikliendile 2,16, tavahind 3,10

Vana sõber ja uus lemmik LaMuult 

LaMuu jätsikülmikus üllatavad jäätisesõpru üks vana olija ja üks uus tulija. Detsembris annavad nimelt hinnas alla nii ammu tuttav pistaatsiajäätis kui sidrunimeki ja mooniseemnetega uudisjäätis.

LaMuu pistaatsiajäätis, 400g hind detsembris 6,79 eurot, hind püsikliendile 6,31, tavahind 8,39

LaMuu sidrunijäätis mooniseemnetega, 400g hind detsembris 4,99 eurot, hind püsikliendile 4,64, tavahind 6,39

Alkoholiga või alkoholita? 

Saksamaal Hessenis, ELMi veinikeldrites on jõulude tarvis pudelisse villitud nii alkoholivaba kui alkoholiga glögi. Neist esimene on valminud õunamahlast, mustasõstramahlast, leedrimahlast, puuviljasuhkrust ja vürtsidest, teine aga punaveinist, mõlemale annab selle õige hõõgveini hõngu jõuluvürtside segu. Kõik viljad ja marjad, mis ELMi glögides ja siidrites kasutatud, on kasvanud veinikeldriga samas kandis.    
Oma maitse järgi saab glögi kokku panna ELMi siidritest, lisades õunaveinile vürtse nagu kaneel, nelk ja kardemon, magusaks aga mett või vahtrasiirupit. 

ELM glögi, alkoholiga 10%, 1 l hind detsembris 5,93 eurot, hind püsikliendile 5,51, tavahind 7,90

ELM glögi, alkoholivaba, 980 ml hind detsembris 3,90 eurot, hind püsikliendile 3,63, tavahind 5,20

ELM Kultapfel siider kuiv, 5,5%, 0,75 l hind detsembris 2,92 eurot, hind püsikliendile 2,71     , tavahind 3,89

ELM Kultapfel siider poolkuiv 3,5% 0,75 l hind detsembris 2,92 eurot, hind püsikliendile 2,71, tavahind 3,89

Looduslik mineraalvesi Donat, 1 l hind detsembris 1,79 eurot, hind püsikliendile 1,67, tavahind 2,39

LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid