/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
01 juuni
2015

Ideaalne suvevein maitseb värskelt ja puuviljaselt

Suveõhtuteks ja suvisteks aiapidudeks sobivad aromaatsed ja värsked, kerged ja puuviljased valged või roosad veinid. Juunis pakume kolme särtsakat suvist ökoveini eriti hea hinnaga.

Biomarketis pakume ökoveine tuntud ja hinnatud Saksa tootjatelt Naturian ja Meinklang. Ökoveinid on valminud looduslikult ehk kemikaalide ja kunstväetisteta kasvanud viinamarjadest. Kuna maheviinapuu kasvab keemiast kurnamata ja rikkumata toitainete- ning mineraaliderikkas pinnases, pakatavad viinamarjad tervisest, mida jagub veinissegi. Taimi väetatakse sõnnikuga, kahjurite ja haiguste eest kaitstakse looduslike preparaatide ja taimedega. Tänu sellele on ökoveinid ka eriti rikkaliku aroomi ja maitsega.

Ehkki vein saab alguse viinamäel, muutub see ainulaadseks keldris rahulikult laagerdudes. Maheveinile ei lisata veinivalmistamisel tavapäraseid sünteetilisi abi- ja kõrvalaineid ega pärmi, sest käärimiseks vajaliku on mari ammutanud viinamäe puhtast mullast. Sulfitite lisamine on kaitseks oksüdeerimise vastu siiski tarvilik, ent seda vaid minimaalses koguses.

Veiniteo alguses toimub valgete veinide puhul käärimisprotsess madalamal temperatuuril ja terasvaatides, joogile ei anta aega pikalt areneda. Nii püütakse pudelisse veini särtsakas puuviljasus. Pudelis säilitamine valdavale enamikule valgetele veinidele midagi juurde ei anna, need on mõeldud tarbimiseks noorelt, et nautida joogi värskust ja erksust.

Valget ja roosat veini juuakse jahutatult – valge veini sobivaim serveerimis-temperatuur on 8 kraadi, roosa vein tuleks jahutada 10-12 kraadini.

Ürdise ja rohelise iseloomuga kuivade veinide toiduga sobitamine on lihtne, kui pead kinni põhimõttest, et sarnased sobivad. Vali näiteks maitsetaimedest basiilik, koriander või münt ja erinevad rohelised salatilehed - külluslik roheline salat on alati kindla peale minek. Piserda salatile veidi sidrunimahla ja head õli ning maitsete harmoonia saab imeline. Kerge iseloomuga veinide juurde sobivad alati ka kala ja mereannid, linnu- ja sealiha ning köögiviljaroad.

HEA HIND! Suvised ökoveinid Naturianilt, hind 5.50 EUR / 0.75 l

Puuviljased värskendajad Hispaaniast

  • El Torito Blanco, La Mancha DOP

Kuiv, värske ja puuviljane, kerge ja aromaatne valge vein Aireni viinamarjadest. Ideaalne lauavein soojemateks kuudeks, sobib kala- ja linnulihaga.

  • El Torito Rosado, Yecla DO

Kuiv ja kerge, värskendav ja puuviljane roosa vein Garnacha viinamarjadest. Ideaalne vein soojemateks kuudeks, grilltoitude ja paella juurde.

  • Värsked naudingud Itaaliast

Collina Bianco, Terre di Chieti IG

Kuiv ja puuviljane, värske suvine valge vein Malvasia ja Trebbiano viinamarjadest. Sobib linnuliha ja koorekastmes pasta kõrvale.

Tähelepanu, tegemist on alkoholiga! Alkohol võib kahjustada Teie tervist! 
Fotod: Meinklang, Naturian, Stocksy
LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid