/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
22 september
2015

Et tervist jätkuks kauemaks: kümme immuunsuse tugevdajat sügiseks Biomarketi loodusapteegist

Biomarketi loodusapeteegist leiad mitmeid C-vitamiini, bioflavanoidide ja muude oluliste toitainete rohkeid taimedest valmistatud toidulisandeid, marju ja pulbreid, mis aitavad sügisel tervist tugevdada ning viirushaiguseid ennetada.

C-vitamiin tuleb meile tavaliselt meelde sügis-talvel, kui kätte jõuab viirushaiguste periood. Siis teame, et peame turgutama oma immuunsust C-vitamiini rohkete toitudega, näiteks teeme ingveri-sidruni teed. Ent C-vitamiin kui antioksüdant on oluline kogu keha terviseks – organismi vastupanuvõime tõstmiseks ja immuunsüsteemi tugevdamiseks, väsimuse ja stressi peletamiseks, aju normaalseks funktsioneerimiseks, tervete luude, hammaste ja igemete tagamiseks, raua omastumise parandamiseks, kudede normaalseks arenguks, mürkainetest puhastumiseks, mitmesugusteks paranemisprotsessideks jne.

Seepärast ongi oluline jälgida, et toidulaual oleks piisavalt C-vitamiini rohkeid toiduaineid, näiteks marju, rohelisi lehtköögivilju, tsitruselisi jne. Kui toidust jääb organismi C-vitamiiniga varustamisel väheks, siis tasub keemiliselt toodetud vitamiinidele kindlasti eelistada looduslikke C-vitamiini toidulisandeid. Need on kõhule palju kergemini seeditavad ja organismile paremini omastatavad.

Sügis-talvisel hooajal tasub menüüsse lisada ka rohkesti bioflavanoide. Need on bioloogiliselt aktiivsed ained, looduslikud antioksüdandid, mida leidub kõige rohkem puuviljade seemnetes ja koores ning mis püüavad tervisele kahjulikke vabu radikaale ja metalliioone. Bioflavanoidid on põletiku-, allergia-, viiruste- ja mõne kasvaja vastase toimega, mõjuvad soodsalt südamele ja veresoonkonnale, langetavad kolesteroolitaset ja pidurdavad veresoonte lupjumist.

Greibiseemneekstrakt CitroPlus

Greibi viljades on rohkesti C-vitamiini, süsivesikuid ja orgaanilisi happeid, eriti sidrunhapet. Greipe soovitatakse süüa pärast haigusi taastumisperioodil. CitroPlus on mahedalt kasvatatud greipide seemne- ja kooretõmmist sisaldav toidulisand, milles on taimses glütseriinis lahustatud väärtuslikud bioflavonoidid ja C-vitamiin. Greibiseemneekstrakt tugevdab immuunsust, aitab ennetada külmetushaigusi, korrastab seedetrakti tööd, on antibakteriaalse, viirustevastase ja antiseptilise toimega (põletikud, seeninfektsioonid). 

Pukka looduslik C-vitamiini kompleks

Pukka looduslik C-vitamiini kompleks sisaldab C-vitamiini ja bioflavanoidide rikaste puuviljade segu, kompleksi koostises on acerola-kirss, amalaki õislehik, mustikad, sidrun, kibuvitsamarjad ja must pipar, mis aitab organismil C-vitamiini paremini omastada. Sobib hästi immuunsuse tugevdamiseks kogu perele.

Inka- ehk füüsali marjad

Värskena kuldkollast värvi Peruu füüsali marjad on hinnatud eeskätt kõrge beetakaroteeni ja bioflavanoidide sisalduse tõttu, mis annavad marjadele tugeva põletikuvastase ja antioksüdantse toime. Inkamarjad on suurepärane A- ja C-vitamiini allikas, sisaldavad kiudaineid ja pektiini, fosforit ja marjade kohta ebatavaliselt palju valku. Tugevdavad immuunsust, head vereringesüsteemile, ajule ja silmadele, soodustavad seedimist ja aitavad kõhukinnisuse korral. Maiusta nendega niisama, surista smuutiks, lisa salatile, müslile või pudrule. 

Mooruspuumarjad

Magusad mooruspuumarjad sisaldavad palju karotenoide, tanniine, kiudaineid, rauda, kaltsiumi ning vitamiine B2 ja B3, samuti C- ja K-vitamiini, linoolhapet ehk vitamiini F ja steariinhapet. Mooruspuumarjad annavad üldist elujõudu, kaitsevad närvisüsteemi, toniseerivad neerude tööd, parandavad vere kvaliteeti (soovitatavad aneemia korral), hoiavad seedimise korras ja tasakaalustavad veresuhkru taset, mõjuvad palavikku alandavalt, valuvaigistavalt ja parandavad üldist meeleolu. Sobivad krooniliste soole- ja maksavaevuste leevendamiseks. Hiinlased on neid murakalaadseid marju kasutanud ka seksuaaliha tõstmiseks.

Goji- ehk hariliku taralõnga marjad

Goji-marju peetakse maailma toitainerikkamateks marjadeks, vitamiinide ja mineraalide pommiks. Need sisaldavad rohkesti taimset valku, antioksüdante (näiteks sisaldavad goji-marjad rohkem beetakaroteeni kui porgand), 19 aminohapet ja sealhulgas kõiki kaheksat asendamatut aminohapet, samuti 21 mineraalainet (kõige rohkem tsinki, rauda, vaske, kaltsiumi, seleeni ja fosforit), E-vitamiini ja B-grupi vitamiine. Tugevdavad organismi vastupanuvõimet, toetavad immuunsüsteemi talitlust, on põletikuvastase toimega, parandavad vere kvaliteeti, mõjuvad toetavalt maksale ja rahustavad seedimist, sisaldavad vananemisvastaseid toimeaineid, tasakaalustavad veresuhkru taset. Pista peotäis kuivatatud marju tee sisse, leota ja surista smuutiks või maiusta niisama.

Sini-rohevetikas spirulina ja klorellavetikas

Erakordselt toitainerikkad vetikad sisaldavad rohkesti taimset valku, vitamiine ja mineraalaineid, antioksüdante ja aminohappeid ning asendamatuid rasvhappeid. Organismi paljude vajalike toitainetega varustavad vetikad aitavad tugevdada immuunsust, leevendada toitainevaegust, suurendada energiat ja vastupidavust, turgutada närvisüsteemi, kosutada verd ja korrigeerida toitainevaegust.

Spirulina sisaldab klorellast rohkem taimset valku ja rauda, samuti asendamatuid aminohappeid, kaaliumit, tsinki, kaltsiumi, B-grupi vitamiine ning vitamiine C, D ja E. Spirulinas on ka rohkem beetakaroteeni, klorellas aga klorofülli. Viimane on antibakteriaalse toimega ning mõjub mürkaineid väljutavalt ja korrastab soolestiku tööd. Seega sobib klorella rohkem organismi puhastamiseks ja kaalulangetuse toetuseks, samas kui spirulina annab rohkem toitaineid ning sobib stressirikkal perioodil ja kõrgenenud toitainete vajaduse korral.  

Odraorase ja nisuorase pulbrid

Õrnrohelistest võrsetest valmistatud klorofülli- ja valgurohked odra- ja nisuorase pulbrid sisaldavad rikkalikult vitamiine, mineraalaineid ja aminohappeid. Tänu rohkele klorofülli sisaldusele puhastavad organismi ning tugevdavad immuunsust, mõjuvad põletikuvastaselt, aitavad ennetada aneemiat ning ergutavad väsinud organismi, turgutavad hästi haigustest taastumise perioodil. Odraoras puhastab organismi, mõjub rahustavalt, lõdvestavalt, aitab unehäirete ja hüperaktiivsuse korral ning seda soovitatakse ka stressi maandamiseks. Nisuorase toime on vastupidiselt toniseeriv ja energiat andev. 

Kamu-jabotipuu marja pulber

Lõuna-Ameerikast pärit kamu-jabotipuu mari sisaldab rohkem C-vitamiini kui ükski teine taim – 2800 mg askorbiinhapet 100 grammi viljaliha kohta. Kamu-jabotipuu marja peetakse oluliselt tõhusamaks kui kaubanduslikult toodetud C-vitamiini tabletid. Võrreldes apelsiniga sisaldab kamu-jobotipuu mari 30 korda rohkem C-vitamiini, kümme korda rohkem rauda, kaks korda rohkem vitamiini B2 ja kolm korda rohkem niatsiini (vitamiin B3). Samuti sisaldab mari rikkalikult kaaliumi, beetakaroteeni ja aminohappeid. Kamu-jabotipuu marja pulber on populaarne külmetuse ja gripi sümptomite leevendaja, soovitatav oma vananemisvastase toime tõttu ning kasulik vaimsele tervisele. 

Pukka Golden Preserve džemm 

Indias tuntud toidulisand, mille rikkalikku koostisesse kuuluvad ajurvedas hinnatud puuviljad, ürdid, vürtsid ja mesi. Suurepärane tervise hoidja külmal aastaajal, tugevdab organismi vastupanuvõimet, toetab haigustest paranemise ja stressi ajal, lima veeldava toimega, nt köha ja bronhiidi korral, tõstab seedetuld ja lisab vitaalsust. Magus džemm maitseb hästi ka lastele. Täielik toime väljendub pikaajalisel kasutamisel. Võib segada vee, piima või teega, samuti maitsev saiale määrides. 

Taimne D-vitamiin

Päikesevitamiin D-vitamiin on vitamiinide seas eriline. Inimorganism on võimeline omastama seda nii toidust kui tootma ise päikesevalguse toimel. Siiski on D-vitamiini kogus toidus üsna piiratud. Kõige enam leidub seda rasvastes kalades, näiteks lõhe ja heeringas. Seetõttu jääb toidust saadavast D-vitamiinist inimesele enamasti väheks, eriti ainult taimse menüü korral. Samuti väheneb vananedes naha võime toota D-vitamiini märkimisväärselt. Ja kui ka päikese käes veedetakse liiga vähe aega või päikest lihtsalt ei paista eriti tihti, siis kahanevadki organismi D-vitamiini varud liiga väikeseks. Eesti kliimas soovitavad arstid võtta D-vitamiini toidulisandina juurde sügisest kevadeni.

GSE uues looduslikus taimevitamiinis on D-vitamiin ekstraheeritud kuninglikust aedšampinjonist, mis on maailmas üks enim kasvatatud söögiseeni. Üks tablett sisaldab keskmiselt 5 mikrogrammi ehk 200 IU-d D2-vitamiini, mis on 100 % soovituslikust päevasest annusest. GSE looduslik D-vitamiin aitab kehal kaltsiumi omastada ning tänu sellele toetab luude ja hammaste tervist, samuti hoolitseb see immuunsüsteemi normaalse toimimise eest. 


Fotod: Supernutrients, GSE Vertrieb, Pukka Herbs, Stocksy 

LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid