/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
03 aprill
2016

Aprillis soodsamalt: sisemise rahu mineraal magneesium leevendab stressi ja lihaspingeid

Magneesium on tuntud kui sisemise rahu mineraal, mis muudab meid stressile vastupidavamaks ja rahustab närvisüsteemi. Samuti annab see jõudu ja energiat, olles tõhusaks abiliseks sportijatele. Aprillis saad oma keha Zechstein Inside`i magneesiumigeeli või jalavannide helvestega turgutada 25% soodsamalt.
Maailma Terviseorganisatsiooni andmetel on magneesiumipuudus probleemiks enamikul inimestel üle maailma. Miks nii? Sest meie toit sisaldab tänapäeval magneesiumit aina vähem ning keha vajab seda olulist mineraalainet stressirohke eluviisi ja ebatervislike toitumisharjumuste tõttu aina rohkem.

Inimese päevane magneesiumivajadus on 300-400 mg. Tavalisest enam vajame magneesiumit stressirohkel perioodil ja raseduse ajal ning sportides. Magneesiumipuudusele võivad viidata väsimus ja närvilisus, unehäired, lihaste tõmblused ja krambid, südame rütmihäired. Magneesium on oluline ka luude ja hammaste heaks terviseks, vererõhu normis hoidmiseks jne ehk see mineraal tagab kehas paljude vajalike protsesside toimimise. Magneesiumipuudust seostatakse ka terve rea krooniliste haigustega, nt südame-veresoonkonna haigused, teist tüüpi diabeet, migreen, kõrgvererõhutõbi jt.


Toiduainetest sisaldavad rohkesti magneesiumit täisteratooted, kliid, seesami-, kõrvitsa- ja päevalilleseemned, pähklid, kakao ja rohelised köögiviljad. Seedetraktist takistavad aga magneesiumi imendumist rasvane toit, suure kaltsiumisisaldusega toiduained ning ka mitmed ravimid, nt pikaajaline maohappesuse alandajate kasutamine. Magneesiumitablettide sage kõrvaltoime suuremate annuste korral on jällegi kõhulahtisus.

Kuid kehale saab pakkuda seda olulist mineraali ka läbi naha – magneesiumisoola ehk magneesiumkloriidina. Selle kasutamise eeliseks on kiire ja hea imendumine. Esimest mõju võib vaevuste korral tunda juba mõne jalavanni või nädalase magneesiumiõli või -geeli kasutamise järel. Ent kuna mineraalide puudus kehas kujuneb aastatega, siis võtab ka selle leevendamine aega kuid. Seega võiks magneesiumikuuri pikkus olla vähemalt kuu või paar.


Zechstein Inside`i magneesiumkloriid
Biomarketis pakume Reedel Vara OÜ Zechstein Inside`i magneesiumkloriidi. See on pärit 1600 meetri sügavuselt maapõuest, Hollandi ja Põhjamere all lasuvast maa-alusest Zechsteini merest, mis on vähemalt 250 miljonit aastat vana soolaladestu. Seetõttu puudub magneesiumkloriidil kokkupuude reostusega ning Zechsteini Inside`i tooted on looduslik ja puhas magneesiumiallikas.

Magneesiumihelbed jalavannideks

4 l vee kohta võta 100-150 g helbeid. Vannita jalgu vähemalt 20 minutit ning 2-3 korda nädalas 1-2-kuuse kuurina, edasi vastavalt enesetundele.
Magneesiumihelbed aprillis soodsamalt: Reedel Vara magneesiumkloriid jalavannideks 1 kg hind aprillis 6.75 EUR (tavahind 9 EUR).

Magneesiumiõli

Pihusta 5-20 korda nahale ja hõõru sisse. 1 ml magneesiumiõli (5-6 pihustust) sisaldab 105 mg magneesiumi.

Magneesiumigeel

Geeli puhul on oluline võtta pisut rohkem aega ja masseerida see naha sisse, sest kiirustades võib jääda nahale kleepuv kiht. Geeli on mugav kanda konkreetsetele pinges piirkondadele, näiteks turjale ja kaelale, sest see valgub laiali vähem kui magneesiumiõli. Samuti kipitab geel nahal vähem. Õli ja geel erinevad vaid konsistentsi poolest, magneesiumkloriidi sisaldavad need sama palju.
Magneesiumigeel aprillis soodsamalt: Reedel Vara magneesiumigeel 160 g hind aprillis 3.59 EUR (tavahind 4.79 EUR).

Nüüd pakume Biomarketis ka kõrge magneesiumisisaldusega looduslikku mineraalvett Donat Mg. Loe sellest lähemalt meie blogist
Fotod: Reedel Vara OÜ Pixabay
LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid