/photos/bg_blog.jpg

Blogi

Uued tooted, sooduspakkumised, kauplustes toimuv ja nõuanded
14 september
2018

5 nippi, kuidas toetada algaval külmal hooajal oma tervist

Muutus on asi, mis on meie elus alati kindel. Loodus meenutab seda üha muutuvas rütmis aastaaegadega. Vähemalt meil, siin Eestis, on ilm ja loodus tuntavalt muutnud. Palav suvi lehvitas rõõmsalt ja läks jooksusammul teisi maid rõõmustama. Meie aga otsime üha külmemate ja kargemate hommikute tõttu välja juba mütsid ja joped, ning vaatame kuidas päevavalgust jääb aina vähemaks.



Vastavalt aastaaegadele muutub ka meie toidulaud. Loodus on tark ja teab, mida meie kehad erinevatel aastaaegadel vajavad. Nii looduse rütmis toitu valides  suudame hoida end ka tervena ja immuunsüsteemi tugevana.

Kuigi kergete ja suviste salatite hooaeg on nüüd möödas, pakub ka sügis hulgaliselt värvilist ja naturaalset toitu.

Siin on sulle lihtsat 5 nippi, kuidas toetada algaval külmal hooajal oma tervist.

1.Sügisel osta alati hooajalisi puu- ja köögivilju.

Uue hooaja saabumisel on nüüd aeg oma toidulauda muuta! Sügis pakub meile ohtralt värvilisi ande, näiteks kõrvitsaid, porgandeid, pastinaaki, maguskartulit, kaalikat, õunu, pirne, jõhvikaid jne.  

Eelista võimalusel alati mahedaid puu- ja köögivilju, sest need on mürkide ja säilitusainete vabad. Neid süües saad olla täielikult kindel, et need toetavad sinu ja su pere tervist.

Biomarket hoolitseb selle eest, et mahe oleks alati lihtsalt kättesaadav ja  pakub laia ning värvilist puu- ja köögiviljavalikut.

Mõned Biomarketi lemmikutest värsketest hooajalistest toitudest on kreemjad köögivilja- ja kõrvitsasupid, röstitud juurviljad ja muidugi mahlased õunakoogid.  

2. Söö sügisvärvides

Sügis on soojade, maalähedaste värvide hooaeg- sügavad rohelised, tumedaid kollased ja säravaid oranžid. Mida värvilisem on su toit, seda rohkem vitamiine selles leidub ja seda rohkem toetad sügisel oma immuunsüsteemi.

Kas teadsid, et oranžides ja kollastes viljades leidub palju C- vitamiini ja karotenoide, mis aitavad parandada silmanägemist, tugevdavad immunsüsteemi, tugevdavad südant, aitavad ennetada vähki. Tuntuim karotenoid on beetakaroteen, mis aitab kehal omastada A-vitamiini.


3.Tugevda oma immunsüsteemi

Kui tunned vajadust oma immuunsüsteemi tugevdada vaata alati looduse poole, tal on sulle kõik olemas. Kõige paremad looduslikud immuunsüsteemi toetajad on: küüslauk, mesi, taruvaik, ingver, kurkum. Lisaks saad ohtralt C-vitamiini tsitruselistest ja ära unusta ka probiootikume.  

Biomarketist loodusapteegist leiad looduslikke BioLatte probiootikume ja vitamiinisööstuks CitroPlusi, Viridiani ja Pukka vitamiine.  

4. Liiguta ennast piisvalt.  

Ole päevas aktiivne kasvõi pool tunnikest. Kehaline aktiivsus toetab samuti immuunsüsteemi ja hoiab keha tervena. Leia endale sügisel meelepärane trenn, mine kasvõi tantsima või tee joogat.

5. Ela looduse rütmis

Kui aastaaeg muutub, luba ka enda elurütmil sellega kohaneda. Lühemad päevad ja pikemad ööd on ideaalne vabandus, et võtta aega puhkamiseks ja iseendale aega pühendada. Sügis on ideaalne hetk võtta elutempol tuure maha ja nautida õhtuid kodus.


Biomarket soovib sulle värvilist sügist ja loodab, et püsid terve ja rõõmus.



LIITU UUDISKIRJAGA
Kõige värskemad uudised
UUDIS!

Uudsed ja maitsvad Yourzooki toidu-lisandid